Моли се за пълното възстановяване на Михаил

Кметът на Старосел Матея Гудев проговори за инцидента с блъснатото дете.

Припомняме, че вчера (понеделник), той помете с автомобила си дете на шест години. Детето е блъснато, докато пресичало улицата, заедно с дядо си.

След като бе освободен от ареста, кметът на Старосел направи и първия си коментар по случая.

Кметът на Старосел с разкрития за инцидента

Той определи случилия се вчера инцидент като „изключително нелеп и нещастен“. Разбира се посочи, че „ужасно съжалява“ за случилото се.

Матея Гудев споделя, че съчувства на родителите и на пострадалия Михаил, защото е наясно каква болка изживяват те в момента. Кметът на Старосел изрази надежда, че детенцето ще се възстанови.

Той потвърди информацията, че не е седнал зад волана след употреба на алкохол.

Разкрива, че е с над 40-годишен стаж зад волана и допълва, че позволената в селото скорост е 40-50 км. Поглеждайки напред обаче бил заслепен от слънцето и така се стигнало до инцидента. За разлика от мнозина той не е избягал от местопроизшествието, а е оказал първа помощ на детето.

Матея Гудев потвърди информацията, че след случката е бил задържан за 24 часа. Бил е освободен след извършен преглед в Спешна помощ по здравословни причини.

В заключение кметът на Старосел посочва, че оттук нататък не му остава нищо друго, освен да се моли детето да се възстанови.

Източник: nova.bg