Наближават местните избори, които често служат като възможност за запълване на партийните каси на или т.нар. черни каси. За съжаление, този принцип води до масови абсурдни ремонти в селата и провинциалните градчета, с една единствена цел - да се съберат средства за закупуване на гласове. Информация, предоставена от вътрешен източник от Ихтиман, разкрива една такава схема.

Кметът на община Ихтиман – Калоян Илиев прави ремонт на 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ)

Кметът на община Ихтиман – Калоян Илиев прави ремонт на 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ) - Снимка 2

Калоян Илиев, на 42 години, управлява общината с 28 населени места и близо 18 000 жители. В момента общината извършва странен ремонт на два тротоара с бордюри в селото Веринско, при който се очаква да бъдат изхарчени близо 350 хил. лева. Очевидно това реновиране минава без да бъде обявена обществена поръчка.

Кметът на община Ихтиман – Калоян Илиев прави ремонт на 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ) - Снимка 3

Кметът на община Ихтиман – Калоян Илиев прави ремонт на 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ) - Снимка 4

Според източника, фирма, наета от кмета на Ихтиман, ще свърши цялата работа за около 100 000 лева, като остава въпросът как ще бъдат описани счетоводно останалите 250 хил. лева и в чий джоб ще се озоват. Тази ситуация би трябвало да предизвика интереса на прокуратурата, ако тя иска да покаже новото си лице пред обществото.

Кметът на община Ихтиман – Калоян Илиев прави ремонт на 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ) - Снимка 5

Кметът на община Ихтиман – Калоян Илиев прави ремонт на 2 тротоара за 350 000 лева (СНИМКИ) - Снимка 6

Нашият източник разкрива, че ремонтните работи в селото са започнали през юни и продължават и в момента. Проектът включва подмяна и монтаж на нови бордюри, плочки и нов асфалт. Предполага се, че работите ще приключат през август, точно преди стартиране на предизборната кампания.

Източникът твърди, че има доказателства и за други финансови машинации в общината, които ще заинтригуват държавното обвинение.

Източник: narod.bg