Проверките на водните съоръжения около Мизия продължават

Кметът на Мизия – Виолин Крушовенски призна причината, довела до апокалиптичното наводнение.

В ефира на TV7, градоначалникът на Мизия призна в прав текст, че до апокалиптичното наводнение, заляло града се е стигнало заради компрометирани стени на язовири и повредени преливници около Мизия. Той подчерта, че от вчера е започнала проверка на съоръженията резултатите, от която сочат, че има пропукани стени, както и повредени изпускателни кранове. Проверката на съоръженията около Мизия продължава и през днешния ден.

[caption id="attachment_418791" align="alignright" width="300"]Проверките на водните съоръжения около Мизия продължават Проверките на водните съоръжения около Мизия продължават[/caption]

Тепърва предстои да бъде уточнено дали има скъсани язовирни стени, които биха могли да се окажат причината за трагедията, която застигна Мизия.

Към днешна дата, положението в Мизия остава тежко. Най-сериозно е в ниската част на града, където водата все още не се е оттекла. Продължават да рухват сгради, които бяха застигнати от водната стихия. До този момент в Мизия са се срутили 40 къщи, 20 селскостопански постройки и 27 гаража. Местните жители разказват през сълзи, че сградите рухват като кибритени кутийки след сполетялото ги наводнение. Водата е заляла и немалка част от земеделските площи. Фермерите търпят огромни загуби, тъй като са изгубили не само реколтата си, а и техниката, с която са обработвали земеделските земи.

Градоначалникът на Мизия – Виолин Крушовенски е категоричен, че до апокалиптичното наводнение в града не се е стигнало само заради проливните дъждове. Той подчертава, че водата, която заля Мизия преди броени дни е била мътна, което идва да рече, че е преляла от язовирите и е преминала през земеделските площи, пише pik.bg. Още преди няколко дни ви информирахме, че според местните хора до апокалиптичното наводнение се е стигнало заради шарани. Те споделиха, че във водата плуват 17-килограмови шарани и попитаха риторично какво по-голямо доказателство от това, че застигналият ги потоп е от язовири, а не от проливните дъждове. Част от пострадалите дори демонстрираха пред телевизионните камери как само в рамките на няколко минути улавят 4-5 шарана, докато отводняват улиците и дворовете си.