Бившият премиер се закани да задържи отново Борисов и заяви, че първият арест е бил "само началото"

Нов, повторен арест за Бойко Борисов планира експремиерът Кирил Петков в първите дни на м. октомври. Това в прав текст заяви той по време на пресконференция, където обяви, че е завел дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ заради твърденията, че правителството на "Продължаваме промяната" е купувало скъп руски газ чрез посредници. "Арестът на Бойко Борисов беше първата стъпка, но няма да е последната. Ще продължим и след 2 октомври", посочи Кирил Петков.

"Това, което видяхме е, че докато не си оправим правосъдието, няма да можем да си довършим работата. Но нашата идея след 2-ри октомври е точно това", допълни той.

Наши източници, близки до доскорошните управляващи издадоха, че темата за ареста на Борисов ще бъде ключова в предстоящата предизборна кампания. Високоплатените PR експерти от Израел са анализирали, че върхът в доверието и симпатиите към Петков е бил отбелязан точно на 18 февруари т.г., когато  се осъществи незаконното според съда задържане на бившия министър-председател. Малко след това, със започването на войната в Украйна, симпатиите към тандема Петков-Василев тръгнаха стремглаво надолу, а парламентарното им мнозинство се пропука, което доведе до предстоящите предсрочни избори.

Ето защо, ако иска поне малко да се реабилитира в очите на електората си, екипът на "Промяната" цял месец по време на кампанията ще трябва да обещава, че Борисов отново ще бъде прибран на топло. С този отчаян ход се очаква консолидацията на всички "анти ГЕРБ" избиратели около ПП. В синхрон с препоръките на скъпите еврейски консултанти, във Фейсбук вече се появиха подгряващи колажи и крилати фрази на тази тема, отбелязват наблюдателни читатели. В близките дни се очаква да се задействат стотици хиляди интернет ботове (бел.ред - машинно генерирани профили) и тролове, които да зоват за възмездие и разправа с Бойко Борисов, чийто рейтинг хвърчи в небесата на пук на политическото инженерство, отбелязват социолози.

Източник: crimesbg.com