Ударна бригада унищожава отпечатъци и следи от ДНК по оръжието на Алек Болдуин

Разследването още буксува, макар че изминаха повече от 10 месеца от инцидента на снимачната площадка, при който Алек Болдуин застреля операторката Халина Хътчинс. Все още няма повдигнати обвинения срещу актьора, а той иска на всяка цена да се отърве от затвора, като е наел мутри, които да унищожават доказателства.

Група мъже с фалшиви документи от ФБР са се появили миналия месец в офиса и са унищожили всички следи от ДНК и отпечатъци върху патроните, с които е бил зареден пистолетът, използван при убийството на операторката. Алек Болдуин продължава да отрича, че е знаел, че в оръжието е имало истински муниции. Актьорът твърди, че пистолетът гръмнал, без да натиска спусъкът, което е абсурдно. Той обвинява за злополуката асистент-режисьора и оръжейника на продукцията. В последното си интервю за „Нюзуик“ миналата седмица Алек Болдуин отново нагло насочи пръст към двамата дребни служители.

Килърът Алек Болдуин нае мутри да го отърват от пандиза
Алек Болдуин твърди, че не е виновен за инцидента

Допълнителна аутопсия на жертвата определя смъртта на Хътчинс като злополука. „Смъртта е причинена от огнестрелна рана в гърдите“ – сочи докладът.

Към момента данните на ФБР са, че при преглед на наличните доклади на правоприлагащите органи не се доказва убедително, че огнестрелното оръжие е умишлено заредено с бойни патрони на снимачната площадка.

Източник: „Уикенд“