Джо Байдън може да остане без втори мандат заради визата на принц Хари. Епичен скандал се вихри в Америка и засегна дори президентът на САЩ. Ако се докаже, че държавната администрация наистина е неглижирала случая с херцога на Съсекс, репутацията на Байдън също ще пострада. А шансовете му за втори мандат ще бъдат сведени до нула.

 

Публична тайна е, че Меган и Хари агитираха срещу Тръмп и в подкрепа на демократите на последните избори. И до голяма степен, благодарение и на тяхната популярност Байдън беше избран за президент. Днес обаче разкритията на принца, че е взимал наркотици и изявленията му в подкрепа на дрогата, започнаха да клатят стола на Байдън. И не само неговия.

 

"Да, вземах наркотици. Когато бях на 17 взимах кокаин, но той ме караше да се чувствам социално ангажиран и принадлежащ към една общност. Марихуаната не ми помогна особено, но амазонските халюциногенни гъби определено ми донесоха дълготрайно усещане за комфорт, релакс и спокойствие, които успях да задържа за дълго време", споделя в телевизионните си интервюта Хари.

 

Това, че принцът пропагандира приемането на дрога е само върхът на айсберга. От фондация "Херитидж", които до голяма степен влияят върху получаването на американските визи, са бесни заради заявленията му. И смятат, че или той е изъгал властите по време на предварителното интервю за дрога, или държавната администрация умишлено е "спестила" неудобните въпроси на Хари, оказвайки му специално отношение. И по този начин са нарушили закона. 

 

И в двата случая е извършено нарушение, а президентът пряко или косвено ще бъде засегнат от този проблем. Предвид факта, че симпатизираше на кралската двойка и то публично, много е вероятно това да му струва втория мандат в Белия дом. Грешка, от която Тръмп несъмнено ще се възползва. Особено сега.