Kaufland България получи сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата. Знакът се връчва на компании, които развиват успешни политики в полза благосъстоянието на децата и които създават подкрепяща среда за своите служители с деца и техните семейства. Статуетката „Компания – приятел на детето“ прие днес изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Сертификатът се издава след процес на детайлно преглеждане на документи и практики на компаниите. Зад одита стои екип от доказани експерти в областта на човешките ресурси, корпоративната социална отговорност, детските политики, маркетинга и рекламата.

“Бъдещето на децата и тяхното развитие винаги са били и ще бъдат най-важни за нас. Ние непрекъснато развиваме и разширяваме продуктите за бебета и деца на собствените ни марки, както и политиките ни за устойчиво развитие за тях. С огромно вълнение и гордост приемаме този сертификат днес. Освен, че дава висока оценка за всичко, което сме направили до сега, той е и ангажимент да продължим да работим и занапред с приоритет за децата.“, каза при връчването на сертификата изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Партньори на програмата са UNICEF, Държавна агенция за закрила на детето, Български дарителски форум, Българска асоциация за управление на хора, фондация “Работилница за граждански инициативи”, „Къща на децата“ ЕООД и други. Национален сертификат „Компания – приятел на детето“ e регистрирана марка по смисъла на Закона за марките и географските означения. Сертификатът се присъжда от Национална мрежа за децата въз основа на одит на компании, които работят систематично за правата на детето. Одитът се извършва в областта на стопанските процеси, поведението на пазара, маркетинга, рекламата и приноса на компанията за развитието на компанията за развитието на обществото. Свидетелството за регистрация на марката с № 162209 е издадено от Патентното ведомство на Република България на 08.09.2021 година. Марката „Компания – приятел на детето“ се притежава от Сдружение „Национална мрежа за децата“ и се управлява от

Освен че е сред най-големите работодатели в страната, Kaufland България заема и челна позиция на българския пазар със своите високи вътрешнокорпоративни стандарти по отношение на условията на труд и професионалното и личностното развитие на екипа. В допълнение, компанията  е силно ангажирана с множество инициативи в полза на децата – дарителски програми, облагородяване на градската среда, програми за устойчиво развитие, образователни и насочени към здравословното хранене и активния начин на живот проекти. Сред най-значимите кампании на веригата напоследък са подкрепата за програмата за младежки иновации на WWF – Panda Labs, партньорската изложба #ЗаеднодействайСМузейко, изграждането на първата образователна детска площадка „Kuniboo” и много други.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Kaufland получи сертификат „Компания – приятел на детето“