И тази година, през декември, Kaufland България приветства всички желаещи да извършат добро дело, като отделя средства от продажбата на детски играчки от собствената си марка Kidland®. За всяка продадена играчка компанията ще дари 30 стотинки на програмата „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК). Чрез нея са осигурява топъл обяд за ученици в неравностойно положение.

 

Играчките Kidland® са част от специална брошура с триседмична валидност до 24.12., представяща над 200 идеи за подаръци за деца. В брошурата клиентите на ритейлъра ще открият предложения за момичетата и момчета, включително коледни украси, светлини и стилни брандирани дрехи. Сред топ предложенията са детската кухня и мини магазин Kaufland от серията Kidland®, които са с до 40% намаление. Освен тях, клиентите на веригата могат да намерят още много изгодни предложения с марката Kidland® в категории дървени, музикални и плюшени играчки, дървени пъзели, както и бебешки играчки.

 

Всички средства от продажбата на играчки от асортимента на Kidland® ще бъдат дарени за „Топъл обяд“ – програмата, чрез която БЧК осигурява безплатна топла храна за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище, а Kaufland е традиционен партньор на инициативата вече 14 години, а за втора година се провежда кампанията със собствената марка. Дарените средства от продажбите на Kidland® през декември 2022 г., е на стойност 20 000 лв.

 Kaufland дарява 30 ст. от всяка продадена до Коледа играчка Kidland®

„Много сме щастливи, че за втора година предоставяме на нашите клиенти шанса да направят покупка с истинска кауза за едни от най-светлите празници през годината. Така те ще зарадват не само своето дете с подарък, а ще раздадат двойно щастие – и на дете в нужда. Весело Рождество и щастливи празници!“ - каза Ялчин Джем, търговски директор на Kaufland България.

 

„За нас е истинско удоволствие да си партнираме с Kaufland България и им благодарим за дългогодишната подкрепа и ангажираност. Компанията е един от нашите предани партньори в тази инициатива, която осъществяваме цели 20 години. От началото на нашето сътрудничество, средствата, дарени от клиентите на Kaufland чрез програмата, са достигнали впечатляващата сума от над 500 хиляди лева!", споделя акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

 

Благодарение на „Топъл обяд“ 1800 деца в неравностойно положение от цялата страна ще получават безплатен обяд в училище тази учебна година. За голям брой деца от уязвимите групи това е значима мярка срещу отпадането от училище. Програмата посреща нуждите на сираци, полусираци, деца  от многодетни семейства или с трайно безработни родители.  До момента приблизително 24 000 деца са подпомогнати от програмата.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.