От началото на годината са регистрирани повече от 19 хиляди нарушения


От КАТ обявиха, че подхващат нова акция и разкриха кои ще са под прицела им този път.

В новата акция за контрол на пътното движение, акцентът ще падне върху камионите.

Комисар Калоян Драганов, който е началник отдел Пътна полиция в Национална полиция отбеляза, че акцията е стартирала днес и ще продължи и през утрешния ден.
Това, на което ще се обърне сериозно внимание е редовността на документите, както и изправността на камионите и разпределението на товарите. Претоварването също няма да бъде подминато с лека ръка

Драганов отбеляза, че само от началото на годината са регистрирани повече от 19 хиляди нарушения. Някои от тях дори са станали причина за тежки катастрофи, отбеляза още той.

За никого не е тайна, че през последните месеци транспортната обстановка в страната е доста усложнена. Именно поради тази причина от КАТ ще наблегнат на контрола като един от методите, намаляващи броя на катастрофите. Това разкри директорът на автомобилната администрация Бойко Рановски.

10% от катастрофите се случват заради шофьори на автобуси и камиони. Жертвите им са 12-13% от всички, изгубили живота си по пътищата, отбеляза още Рановски.
Той изрази надежда, че ще бъде направена промяна в начина на работа на агенцията, за да може да има контролна дейност и проверки и през нощта.
Източник: vesti.bg