Няма данни за образуването на досъдебно производство за мистериозното изчезване на Петко Сертов

По отношение на мистериозното изчезване на Петко Сертов, вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че на този етап полицейските власти не разполагат с данни за престъпни посегателства спрямо него.

За съжаление на този етап към това, което бе обявено преди броени дни не може да бъде добавено нещо ново. Единственото, което може да бъде добавено към случая Петко Сертов е, че има допълнителни потвърждения от видеокамера относно посоката, в която е поел ексшефа на ДАНС. Съгласно информацията, с която разполагат полицейските власти, той е бил сам в превозното средство, а времетраенето и разстоянията съвпадат.

[caption id="attachment_432215" align="alignright" width="299"]Няма данни за образуването на досъдебно производство за мистериозното изчезване на Петко Сертов Няма данни за образуването на досъдебно производство за мистериозното изчезване на Петко Сертов[/caption]

Вучков бе категоричен, че може да се заяви с най-висока степен на сигурност, че в деня, в който е изчезнал (5 декември), Петко Сертов е напуснал България, поемайки към Гърция като е управлявал автомобила, който обичайно е ползвал. От думите на Вучков става ясно, че на видеозаписите много ясно се вижда как Петко Сертов е управлявал сам превозното средство на излизане от столицата. За момента обаче информацията, че ексшефът на ДАНС е влязъл в южната ни съседка не е потвърдена и от техните власти. Министърът на вътрешните работи поясни, че информационната система на Шенген е активирана по две точки – установяване на лице и установяване на превозно средство.

Не е било забелязано нищо странно в поведението на Петко Сертов преди изчезването му. Както вече се знае, Интерпол също са се заели с издирването му. Всички материали, с които разполагат за момента полицейските власти, са били докладвани на прокуратурата. На този етап няма достатъчно данни, за да бъде образувано досъдебно производство, заключи министър Вучков.

В предаването „Лице в лице” вътрешният министър Веселин Вучков посочи, че камерата във Владая е засякла Петко Сертов на 5 декември. Разгледани са и нови видеозаписи, но те не казват нищо ново. Автомобилът, който ползва Петко Сертов е на племенницата на човек, с когото са били много близки още от казармата, пише pik.bg.