Любена Павлова, разобличила бившия си съпруг Петьо Петров, известен като Пепи Еврото за участие в гигантска корупционна схема в съдебната система, се скри в къщата на Слави Трифонов. В даденото от нея сензационно интервю тя разкри, че Пепи Еврото действал като посредник от офиса си в ресторант "Осемте джуджета", свързвайки хора, които имали проблеми с прокуратурата, или пък създавайки такива за свои врагове. За да изпълнява високоплатените поръчки, Пепи Еврото имал на заплата десетки магистрати и полицейски служители.

 

Как Пепи Еврото купи къщата на Слави Трифонов в баровски квартал?

Според Любена, някои от тях получавали месечни вземания в размер на 2, 5, 10 000 лева, а имало и случаи на 20 000 лева. Сред тях са следователи, прокурори и съдии, както и полицаи. Това обяви тя в интервюто пред "Антикорупционен фонд".

 

Информацията показва, че Любена вече е дала показания пред прокурорите, въпреки че от 2018 година имала ключова роля в мрежата за влияние, създадена от бившия й съпруг. В опит да се защити, тя предава на разследващите стотици видеозаписи, които показват как Пепи Еврото предава чанти с пари на полицаи, магистрати и политици, които са посещавали ресторанта.

 

Самият Петров е предупреден своевременно за разкритията и с помощта на верни полицаи напуска страната, отвличайки и детето си от Любена. Съобщава се, че Еврото в момента е в Дубай.

След като разкритията станаха публични, Любена Петрова получи полицейска охрана. За нейната сигурност се грижат 12 полицаи, които на ротация я пазят в резиденцията й в баровския комплекс "Делта Хил“ край Перник.

 

Предишен собственик на къщата е не кой да е, а самият Слави Трифонов. Освен на чист въздух в полите на Витоша Любена ще има възможност да си отдъхва на място с история.

За Дългия и хора от партията му „Има такъв народ” се твърди, че покрай участието в правителството на Кирил Петков също се появяват в не един и два сюжета, развили се в знаменития ресторант „Осемте джуджета“. Запознати разкриват, че Трифонов е в контакт с Пепи Еврото от доста години. Затова не е изненада, че продава на корупционера огромния си палат, обзаведен с поръчкови мебели от Италия и Белгия, с 4 спални, огромен басейн и гараж за 3 автомобила, веднага, щом е готово новото му имение в столичния квартал „Драгалевци“.

 

Твърди се, че Слави е искал 3 млн. лв. за палата си със застроена площ от 429 кв. м. в „Делта Хил“. Сделката става факт през 2018 г., когато Любена и Еврото все още не са се разделили и заедно ръководят корупционната си мрежа. Както можем да се досетим, услугите им далеч не са евтини. Така дори и след като платят месечните заплати на десетките магистрати за семейство Петрови остават милиони. Това им позволява да пазаруват с размах имоти у нас и в чужбина.

 

Разбира се, за да не бие на очи, сделката за къщата на Слави е направена чрез посредник. Трифонов първо продава фирмата си „Портос 2016“, на чието име се води къщата, на бизнесмена Станислав Любомиров, известен още и като Слави Транспорта, а той я препродава на Любена Павлова.

 

Слави Транспорта далеч не е случаен човек, припомнят запознати. За Любомиров се твърди, че е човекът, убедил своя близък приятел Слави Трифонов да влезе в политиката и помага при захранването на „Има такъв народ“ с кадри. По време на правителството на Кирил Петков, Слави Транспорта успя да набута доста свои хора в ръководеното от Гроздан Караджов регионално министерство и Агенция „Пътна инфраструктура”, където се разпределят милиардите за ремонт и строителство на пътища. Задачата им е да се отблагодарят на своя шеф в сянка с изгодни договори за милиони левове.

 

Да припомним, че според Кирил Петков Трифонов е свалил правителството, когато той отказва да разреши на Гроздан Караджов да изхарчи на тъмно 1,5 милиарда лева за ремонт на пътища.

Освен в комплекс „Делта Хил" Любена Петрова има и още куп имоти, струващи милиони левове. Повече от добро постижение за 36-годишна жена, за която не се е чуло да има някакви велики бизнес начинания. Разбира се, бившата половинка на Пепи Еврото се хвали, че е изкарала с честен труд парите си. От разкрития на нейни подчинени се разбра, че тя е поръчвала побоища на неудобни хора и палежи.

 

Факт е, че забогатяването й съвпада със задвижването на корупционната мрежа в ресторант „Осемте джуджета”, за която прокуратурата твърди, че действа от 2018 г. Оттогава на нейно име или на фирмите й са купени десетки апартаменти, мезонети и къщи в София, Банско или Свети Влас. Сред тях и имоти на асансьорната фирма „Изамет", чийто собственик Илия Златанов разкри в разследването на „Антикорупционния фонд” как Любена и Пепи Еврото, са заграбили бизнеса му със съдействието на висши ченгета и прокурори.

 

Мадам „Осем Джуджета" не се ограничава да инвестира богатството си само у нас. Преди няколко години медийни разследвания разкриха, че тя има връзка със собствеността на няколко заведения в центъра на Солун, чиято пазарна цена е милиони евро. Петрова обаче твърди, че там е била просто наемател. Заведенията не били нейни. Последната имотна придобивка на Любена Петрова е мезонет с площ 313 квадрата. и два гаража в луксозна столична кооперация.

 

За да бъдем честни, в скандалното си интервю, разкриващо корупция в съдебната система, Любена Павлова не е напълно точна. Поне що се отнася до твърденията й, че с Пепи Еврото са били семейни приятели с шефа на националното следствие и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и съпругата му, виждали се често и даже ходили да си избират заедно къщи в баровския комплекс „Делта Хил”. Според Павлова Сарафов бил чест гост в ресторант „Осемте джуджета” и основен проводник на интересите на Пепи Еврото. Дали е прибирал и втора заплата, така и не се разбра.

 

Колкото до посещенията в ресторанта, появилите се снимки ясно доказват това. Зам.-главният прокурор категорично отрече за семейните имотни огледи в баровския комплекс „Делта Хил”. В изявите си по медиите през последните дни Сарафов скромничи, че живее в жилището на съпругата си, което е дарено от нейните родители. Факт е, че зам.-главният прокурор няма никакви имоти на свое име. Не така обаче стоят нещата с неговия син Боби, който се прочу още през 2019 г. около скандала „Апартаментгейт”.

 

Тогава, покрай десетките политици, пазарували евтини имоти, се разбра, че едва на 21 години Сарафов-младши успял да си напазарува за 540 000 лв. два апартамента в София, част от луксозния комплекс „Еделвайс”.

Както и при останалите случаи, и тук пазарната стойност е почти двойно по-висока от платената по документи, с което отпада нуждата да се доказват легални доходи за сделките. Обясненията на татко му тогава бяха, че той е помогнал за покупките на сина си, след като продал три наследствени апартамента. Явно във фамилията и след това са останали достатъчно пари, щом младият Боби Сарафов подхваща собствен строителен бизнес.

 

Днес прокурорският наследник строи луксозна жилищна сграда в елитен столичен квартал, а инвестицията за наливането на бетона е няколко милиона лева.

Източник: Уикенд, crimesbg.com