За жълти стотинки са продадени бивши военни складове в старата столица. Те вече са собственост на фирма от Пошла, като решението за сделката е взето от най-високо ниво – от правителството, оглавявано от Гълъб Донев. Оттам са дали разрешение имотите да се преобразуват в частна държавна собственост, което е позволило да бъдат „сложени на сергията“ и да се изтъргуват.

Полската фирма е броила за апетитните имоти около 95 000 евро, а дори първата обявена цена е била близо 35 000 евро. В това се включват 3 масивни сгради, което се пада по малко над 30 000 евро за една от тях. Експерти коментират, че за тези пари дори е трудно да се купи двустайно жилище в прилично състояние и приличен квартал, не говорим дори за централните части.

Имотът пък под сградите е с площ от 8.85 декара, което прави и цена на квадратен метър от малко над 20 лв, ако нямаше и сгради в имота. Цената отново е доста изгодна и не е ясно как чуждата фирма се е добрала до апетитната хапка.

Имотът се намира на ул. Беляковско шосе 11, а официалната причина, поради която е обявен за публична продан е „отпаднала необходимост на Българска армия“. Вероятно той ще бъде използван за търговски цели от новия собственик.

Източник: narod.bg

Кабинетът продаде на поляци военни складове в Търново за жълти стотинки