Предупреждението за Трета световна война дойде от Владимир Жириновски

Вече е взето решението за старта на Трета световна война.

Това стана ясно от думите на руския политик Владимир Жириновски пред телевизия „Россия 24“. Жириновски подчерта, че всички въпроси свързани с мира и войната, особено тези, касаещи Украйна, могат да бъдат взети само от руския държавен глава Владимир Путин. Според руския политик, Путин вече е взел решение за старта на Трета световна война.

[caption id="attachment_419049" align="alignright" width="300"]Предупреждението за Трета световна война дойде от Владимир Жириновски Предупреждението за Трета световна война дойде от Владимир Жириновски[/caption]

Жириновски направи паралел със старта на Първата световна война, когато руският император Николай ІІ взима най-важното решение в живота си. Веднага след това лидерът на ЛДРП припомни и началото на Втората световна война, когато окончателните решения били взети от Йосиф Джугашвили – Сталин. Жириновски смята, че сега е дошъл моментът за Трета световна война. Той е сигурен, че решението за Трета световна война вече е взето и ще се съобщава постепенно, за да може Европа да го разбере. Руският политик е уверен, че Третата световна война ще помете Прибалтика и Полша.

Запознати подчертават, че Владимир Жириновски е известен с ексцентричните си изказвания, които често пъти граничат с абсурда. Експерти обаче са на мнение, че неведнъж са ставали свидетели, че спонтанните и на пръв поглед необмислени думи на Жириновски носят в себе си някакво послание, което руските власти не са искали да съобщят официално на обществото. Именно този факт кара специалистите в повечето случаи да се вслушват в скандалните на пръв поглед изказвания на Владимир Жириновски. Руски политолози са на мнение, че въпросното изказване на Жириновски за старта на Трета световна война е отчаян опит на руските власти да си издействат отстъпки от страна на Запада.

Политологът Станислав Белковски посочва, че в тази ситуация страхът от Русия кара запада да се въздържи от някои стъпки като въвеждането на НАТО-вски войски в Украйна например и в същото време води до опити Русия да бъде изолирана и изключена от групата на страните, които оказват влияние върху ключовите решения в световен мащаб, пише pik.bg.