Летището е затворено

Извънредна ситуация е обявена на летище София.

Заради заплаха летището е останало затворена, отбелязват очевидци.

Предполага се, че по всяка вероятност на летището има високопоставени лица. Припомняме, че днес на летището трябва да кацнат и двата хеликоптера от Сърбия, които да приберат у дома двете деца, които пострадаха най-сериозно при тежката автобусна катастрофа на АМ Тракия. Припомняме, че децата бяха настанени за лечение в Пирогов след адската катастрофа на 14 август.

При все, че и към момента състоянието им остава тежко, то е стабилно, разкриват медици от лечебното заведение.

Междувременно стана ясно, че сръбските хеликоптери са с два реанимационни екипа на борда. Линейките с двете пострадали деца, които трябва да бъдат превозени от Пирогов, ще бъдат ескортирани от специализирани полицейски екипи.

Припомняме, че тези дни в руската област Иркутск се случиха два опасни инцидента със самолети. При единия част от крилото на самолета се отчупи по време на кацане. Другият пък кацна с повреда в двигателя.

При трети инцидент, който се случи в Щатите и се размина като по чудо без пострадали, самолетна част падна от небето в непосредствена близост до полицейски служител. Очевидци на случката коментират, че ако се беше стоварила върху него можеше да го остави на място

Източник: blitz.bg