Полицай е откаран в Спешното
Извънредна ситуация се случи в Казанлък малко по-рано тази сутрин.

Лек автомобил се врязал в патрулка. Инцидентът се случил, докато органите на реда отцепвали движението заради пожара, който се разрази през вчерашния ден над военния полигон в града.

Припомняме, че пожарът тръгна от контролирано обезвреждане на боеприпаси.
Леката кола се врязала в патрулния автомобил на полицията, с който било спряно движението. При случката е пострадал един от служителите на реда. Той е бил откаран по спешност в Спешния център в Казанлък, където при извършения преглед от специалисти било установено, че е с фрактура на главата.

Малко по-късно бе съобщено, че зад волана на леката кола, която се е врязала в патрулката е била жена. Тя е отивала на работа в казанлъшката оръжейница. Предстои да бъдат изяснени причините, довели до инцидента.

Междувременно стана ясно, че при множеството пожари, които вилнеят в света се губят рекорден брой гори. Едва ли сте се замисляли, но резултати от направено проучване сочат, че при горски пожари само през миналата година са губени по 16 футболни игрища в минута. За това свидетелства и новият доклад на Global Forest Watch, отбелязва Би Би Си.

На практика това е площ, надхвърляща 9.3 млн. хектара. Половината от тази площ е в Русия. За сравнение ще посочим само, че всяка година в пожари изгаря площ, равняваща се на тази на територията на Португалия.
Източник: blitz.bg