Бившият прокурор на София Николай Кокинов се присъединява към партията на Иван Гешев, разкри източник от близкото обкръжение на бившия шеф на държавното обвинение.

Според информацията, Кокинов ще заеме позицията на заместник на Гешев в "Справедливост за България". Първата им публична поява заедно беше в събота в Бобошево, където изненадващо бившият главен прокурор се появи на местния събор с лична охрана.

Цивилно облечени криминалисти от МВР - Дупница и Кюстендил осигуряваха безопасността на срещите му с местните жители на събора. Бившият началник на РЗИ в Кюстендил и Благоевград, д-р Михаил Кметски, сподели снимка във Facebook с Иван Гешев и млада дама. Кметски се похвали, че бил поканен от свой приятел на срещата с Гешев, но не спомена името му.

Източник: Николай Кокинов става зам.-председател в партията на Иван Гешев (СНИМКИ)

Знае се, че този тайнствен приятел е Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София, а в момента адвокат в САК София, който е близък до проверяваният за корупция кмет на Бобошево Крум Маринов.

Източник: Николай Кокинов става зам.-председател в партията на Иван Гешев (СНИМКИ) - Снимка 2

Николай Кокинов напусна високата си позиция като градски прокурор на София преди 10 години. Причината бяха разкритите в медиите скандални разговори между бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и самия Кокинов.

Източник: Николай Кокинов става зам.-председател в партията на Иван Гешев (СНИМКИ) - Снимка 3

Местни журналисти потвърдиха, че на събора в Бобошево бившият главен прокурор Иван Гешев, се заканил, че ще прочисти "политическия боклук" от парламента и е събрал хора, които го подкрепят в малката община. Движението му "Справедливост за България" се очаква да се превърне в партия и да участва в изборите за местна власт на 29 октомври.

Източник: narod.bg