Феновете на сериала "Приятели" - и целият свят - са шокирани от новината: актьорът Матю Пери почина.

Актьорът, който изигра Чандлър, е намерен мъртъв в джакузито на собствения си дом, според полицейски източник. Причината за смъртта все още не е обявена - разследването продължава. Но според Los Angeles Times на мястото не са открити незаконни вещества. Няма и следи смъртта да е насилствена.

Изоставен от всички: Как Матю Пери, красавецът Чандлър от „Приятели” живя през последните години от живота си?

През последните години от живота си

Пери беше само на 54 години - на тази възраст все още можеше  да живеете! Но животът на актьора не беше лесен. Феновете отдавна са забелязали, че на 54 години той изглежда поне с с 15 години по-възрастен - това може да се види в онези редки снимки, които папараците успяха да направят на улицата.

Изоставен от всички: Как Матю Пери, красавецът Чандлър от „Приятели” живя през последните години от живота си? - Снимка 2

Папарашка снимка на звездата

В мемоарите си от 2022 г., Friends, Lovers and the Big Bad, Пери описва борбата си през целия живот с пристрастяването към алкохола и опиатите. По собствени оценки Пери е похарчил повече от 9 милиона долара, опитвайки се да започне нормален живот. Той е претърпял рехабилитация в специални центрове повече от веднъж, не два пъти или дори десет, но постоянно се повтаряше. „Рецидивите са се случвали повече от 60 или 70 пъти в живота ми – трудно е да се преброи“, каза Матю.

Злоупотребата с вещества е довела до редица сериозни здравословни проблеми. През 2018 г. е хоспитализиран заради спукано дебело черво. Тогава шансовете за оцеляване, според лекарите, са били равни на 2%. Но актьорът оцеля и успя да се реабилитира.

След това близко до смъртта преживяване Пери започна да се появява на публично място много по-рядко и на практика се превърна в отшелник. Той намери утеха в писането. Но писането на мемоарите му го принуждава да преживее най-мрачните си моменти.

Матю никога не е създал семейство, въпреки че е имал много романи. Най-известните му са с актрисите Джулия Робъртс и Лизи Каплан.

Изоставен от всички: Как Матю Пери, красавецът Чандлър от „Приятели” живя през последните години от живота си? - Снимка 3

На върха на кариерата си

Последната му страст беше мениджърът на таланти Моли Хървиц. В началото на връзката той беше на 50, тя на 28. През 2020 г. Пери дори й предложи брак, но през 2021 г. Моли разтрогна годежа и напусна актьора. Оттогава Матю е оставен сам. Той дори се регистрира в сайт за запознанства, за да намери нова любов, но не се получи.

Когато журналист попита Пери в интервю как би искал да бъде запомнен, Матю отговори: „Като човек, който е живял живот, обичал е, живял е добре и е помагал на хората.“ Така ще остане в паметта на хората.

Източник: wday.ru