Частен съдебен изпълнител запорира няколко имота на футболната легенда Христо Стоичков

Христо Стоичков е на път да остане на улицата.

Футболната легенда от близкото минало не обслужва редовно заемите си към банките и вече са се натрупали чудовищни лихви. Частен съдебен изпълнител вече е наложил възбрана върху имотите на Христо Стоичков, отбелязва на страниците си в. „Преса.

Банковата институция си търси от Христо Стоичков 3450 хиляди евро главница, над 178 хиляди евро лихва и още толкоз наказателна лихва. Към тази сума трябва да бъдат добавени и присъдените разноски по изпълнителното дело в размер на 35 551 лева. На този етап е наложен запор върху имотите на Христо Стоичков в Пловдив, София, Смолян, ваканционен апартамент в черноморския курорт Свети Влас, както и върху 15 декара ниви край Етрополе и близо 30 декара земя в с. Ясна поляна, община Марица.

[caption id="attachment_436065" align="alignright" width="300"]Частен съдебен изпълнител запорира няколко имота на футболната легенда Христо Стоичков Частен съдебен изпълнител запорира няколко имота на футболната легенда Христо Стоичков[/caption]

Запознати припомнят, че още по времето на правителството на Симеон Сакскобургготкси Христо Стоичков се съди с данъчните, тъй като имаха претенции, че футболната легенда не е изплатил близо 18 хиляди лева данък общ доход за времето от 1995 до 1999 година. В крайна сметка Темида отмени актовете на данъчните.

Само преди няколко дни името на Христо Стоичков бе забъркано в поредния скандал. Той обвини Сеп Блатер и Мишел Платнини в корупция и поиска и двамата да бъдат уволнени. Освен това Камата обвини шефа на УЕФА, заявявайки, че той е станал причина отборите на България, Сърбия, Румъния, Македония и Хърватия да не играят в шампионската лига.

Христо Стоичков бе сред футболните легенди, които участваха в бенефиса на най-популярния футболист от Хондурас – Карлос Павон. В интервюто, което Камата даде след мача посочи неговите фаворити за „Златната топка” за изминалата година. Той изрази недоволството си от факта, че на малките футболни отбори е отнета възможността да чуят химна си на Шампионската лига, пише pik.bg.