Страховитият изнасилвач и наемен убиец от Карлово Пеньо Мангъров, по-известен в ъндърграунда с прозвището Сашо Чешкия, най-накрая получи справедливо наказание за зверствата си. В началото на седмицата 50-годишният рецидивист изненадващо бе осъден на 12 години затвор от Върховния касационен съд за отвличане и изнасилване на жена.

 

Висшите магистрати на практика увеличиха двойно постановената от Пловдивския окръжен съд миналата пролет 6-годишна присъда на Мангъров, който на 6 януари 2019 г. похити и многократно насили млада жена от града на тепетата. Присъдата на Сашо Чешкия е окончателна и не подлежи на обжалване, като се очаква опасният бандит да бъде въдворен в затвора до края на седмицата. Името на изнасилената от Сашо Чешкия жена е засекретено от съображения за сигурността й и за запазване на нейното достойнство. От решението на съда обаче се разбра, че Мангъров е натикал принудително жертвата в луксозния си бял „Мерцедес“, след като дамата се съгласила да се срещне с него в Пловдив.

 

Седмица преди това бандитът се запознал с жертвата си в социалните мрежи, използвайки фалшива самоличност. Чешкия отвел омъжената дама в къща в София, където я дрогирал против волята й с кокаин, а след това я изнасилил поне три пъти. Накрая извергът заплашил жертвата си, че ако се оплаче в МВР и в прокуратурата, ще избие цялото й семейство.

Въпреки заканите трикратно изнасилената дама сигнализира в полицията веднага, след като е освободена от плен. Така Пеньо Мангъров бе арестуван на 10 януари 2019 г. и дълго търкаше наровете на следствения арест заради обемистото си кримидосие. Преди година обаче Сашо Чешкия изненадващо беше пуснат на свобода, и то малко, след като беше осъден за изнасилването на първа инстанция. Тогава се заговори, че Мангъров е успял да издейства свободата си не чрез подкуп, а чрез серия от заплахи.

 

Дръзкият бандит съумял да открие имената и адреса на една от съдийките от Пловдивския окръжен съд, признала го за виновен, и да я заплаши анонимно, че ще бъде обезобразена чрез заливане със сярна киселина. „Макар да не може да бъде доказано, че Сашо Чешкия стои зад заканите срещу съдийката от Пловдив, тази история се разчу в съдийските среди. Може би заради това сега магистратите от Върховния съд увеличиха двойно наказанието му – признаха го за виновен не само за серията от изнасилвания, но и за отвличането на жертвата си.

 

Пеньо Мангъров е известен като сериен изнасилвач на жени, но досега все се разминаваше за многобройните си изстъпления. Според криминалистите Сашо Чешкия има поне 30 изнасилвания, а повечето от жертвите му дори не са подавали официални оплаквания в полицията заради срах от вендета. Твърди се, че сред жертвите на Пеньо Мангъров е някогашната кандидат-кметица на Момин проход и настояща порнозвезда Диана Габровска. Тя била изнасилена от Сашо Чешкия още през 2016 г. в хотел в столичния квартал „Драгалевци“. Диана била подмамена от Чешкия да вечеря с него, а впоследствие принудително натикана в хотелската стая.

 

Преди няколко години, когато в интернет излязоха аматьорски порноснимки на Диана Габровска като кандидат-кметица на Момин проход, в секс платформи се появи и групово аматьорско порно, като се твърдеше, че на видеото са Диана Габровска, проститутка и Пеньо Мангъров.

 

Иначе Сашо Чешкия е бил съден в миналото на три пъти за изнасилвания, но в два от случаите е оправдаван. През 2004 г. той все пак влиза в пандиза за 5 г., след като е осъден за изнасилване.

 

За серията от изнасилвания на Сашо Чешкия се чу и през лятото на 2011 г., когато той беше задържан след спецакция на ГДБОП в столичния квартал „Люлин“. Тогава от прокуратурата обявиха, че гангстерът е закопчан, тъй като изнудвал няколко жени за баснословни суми, изнасилвал ги, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират и да му дават различни вещи –  телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. Чешкия обаче се оплака, че акцията по задържането му е разпоредена от бившата му съпруга Соня - някога следовател и съдия. Соня се омъжи за Мангъров през 2007 г., след като се запозна с него в качеството си на адвокат, докато той лежеше в затвора за изнасилване.

Впоследствие бандитът се разведе с адвокатката си, а според мълвата до раздялата се стигнало, след като рецидивистът ошушкал всички й спестявания и започнал редовно да й посяга физически.

 

Пеньо Мангъров – Сашо Чешкия придоби страховита слава през 1998 г., след като беше арестуван с отрязана глава в багажника си от полицията в Прага. Впоследствие Мангъров беше обвинен като извършител на две поръчкови убийства в Чехия – на милионера Ладислав Цицерман и на Иржи Витек.

 

Изнасилвачът и наемен убиец Пеньо Мангъров не се посвени да отправи заплаха към съдийка от Пловдив

 

Според обвинението Мангъров е бил нает да ликвидира предприемача Циценрман от съпругата на чеха Мартина, която му била любовница. Българинът имал и трима съучастници от Чехия. Мангъров обаче успява да избяга от страната и да се върне в България. Осъден е на 30 години затвор задочно. Впоследствие присъдата му е отменена от Апелативния съд заради процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на Окръжна прокуратура за доразследване, преди да потъне завинаги измежду прашните папки.

 

За последно за Пеньо Мангъров се чу тази пролет, когато серийният изнасилвач и наемен убиец беше задържан дрогиран и пиян зад волана на „Ламборджини“.

Сашо Чешкия беше арестуван, а Софийската районна прокуратура поиска постоянния му арест.

Съдът обаче го пусна под домашен арест.

 

И до днес за мнозина остава загадка откъде са парите за луксозния живот, който Пеньо Мангъров води. 50-годишният бандит винаги е облечен със скъпи костюми и шофира баровски лимузини, въпреки, че няма легален бизнес на свое име. Той притежава и луксозен имот, оценяван на над 2 млн. евро, в местността „Киноцентъра“ в „Бояна“. Разправят, че Сашо Чешкия си вади хляба като наемен убиец, който обаче приема мокри поръчки извън пределите на България, където полицейските власти не го познават.

Източник: Уикенд, crimesbg.com