Ива Митева, която бе една от най-стойностните кадри на ИТН ще се върне на предишната си работа в Народното събрание, коментират колегите й. Тя се бъде отново назначена като парламентарен юрист. Тази длъжност тя изпълняваше преди да се пробва в голямата политика . В момента дамата пак е подала заявление, за да е върне. А на щат към Парламента ще я назначат на 15 октомври.

Митева споделила, че е омерзена  и  много разочарована от изгубеното време в партията „ИТН”, разкриват близки до нея. Смятала, че е направила голяма грешка  дето не зарязала по-рано партията и лидера й Слави. Била и категорична, че ако се зададат пак избори изобщо няма да бъде кандидат.

Ива Митева заряза Слави (Бившата шефка на НС се връща на старата си работа)

Иначе на този парламентарен вот Митева изкара доста хубав резултат. Въпреки, че като цяло „ИТН” не успяха да преминат бариерата от 4 процента, Митева, която водеше листа в Русе събра 5 процента от гласовете в града край Дунав , но партията тотално се срина на останалите места и така и не й стигна ха гласовете, за да има народни избраници, както е по закон