Меган Маркъл се оплаква от расистко отношение и злобни коментари от страна на кралското семейство, но служители на двореца има какво да кажат и за нея. Съпругата на принц Хари отдавна не е обичана от придворните, но за първи път висш кралски служител си позволи да наруши мълчанието и да разкаже повече по темата.

Саманта Коен, почетна дама на кралицата и жената, която беше личен секретар на Меган 18 месеца, даде интервю за австралийски вестник, в което сподели, че е било много трудно да се намери помощник на херцогинята. "Трябваше да работя с нея 6 месеца, а прекарах 18. Беше много трудно да ми намерят заместник. В крайна сметка успяхме да намерим човек, който да ги придружи на турнето в Африка, а той напусна само след няколко дни, за съжаление", казва госпожа Коен.

Тя не коментира в подробности отношенията с Меган, но други придворни не са толкова тактични. Те казват, че самата Саманта е била "ядосана и сърдита", защото си има работа с "капризна тийнейджърка", която не желае или отказва да разбере "спецификите на кралския протокол и че трябва да се съобразява с него".

Само за две години, докато Меган е в Лондон, куп служители напускат. "Треперех след всяка среща с нея", "Не можех да издържа невъзможните й претенции и изисквания", "Тя ме караше да се чувствам непълноценен човек", са само малка част от оплакванията на служители от херцогинята. Семейство Съсекс отричат обвиненията, а запитана от кралицата, Меган отговаря "Не е моя работа да глезя персонала", което допълнително влошава нещата. Явно тепърва на бял свят ще излизат и други скандални подробности за отношението на херцогинята към служителите й.