Доведеният син на бившата социална министърка Емилия Масларова – Иво Масларов, е бил покосен от мозъчен инсулт в началото на януари. Масларов е бил приет в столична болница във влошено състояние, заради което е нарушил домашния арест, под който се намира.

 

Две седмици след инсулта той пак е бил настанен в лечебно заведение, като е бил откаран с линейка от дома си заради епилептичен припадък.

Масларов, който е обвинен за поръчител на убийството на брокерката Станка Марангозов, е бил пуснат под домашен арест още преди коледните празници. Припомняме, че доведеният син на Емилия Масларова бе беглец и се укриваше в Германия, но бе заловен и екстрадиран обратно у нас през май 2022 г.

Бившата социална министърка не се вълнувала нито от здравословните му проблеми, нито от разследването за поръчково убийство срещу него. Още когато започнаха съдебните му проблеми, социалистката се отрече от него. Тя категорично заяви, че не поддържат контакт и не го е виждала повече от 4 години. „Аз имам син, който се казва Константин Радонов. Иво е син на моя покоен съпруг от първия му брак. Никога не съм живяла с него, нито той с мен, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му“, каза тогава Емилия Масларова, пише "Ретро".

Иво беше пуснат под домашен арест

Иво е наследник на съпруг №2 на ексминистърката – Антон Масларов. Той почина след два поредни инсулта през 2017 г. Емилия никога не е живяла с родния му син, тъй като, когато тя се събира с Антон, той вече не споделял един покрив с баща си. Биологичната майка на Иво се казва Незабравка – пенсионерка, родом от плевенското село Бъркач. След като се омъжва за Антон Масларов, който е син на известния комунистически деятел Иван Масларов, член на Цeнтралния комитет на БКП.

Незабравка завършва фармация и работи дълги години в аптеката на почивната станция на ЦК в Банкя. Двамата се развеждат, след което Антон се жени за Емилия, с която изкарват заедно 30 години до неговата кончина през 2017 г. До последно те обитават къща за чудо и приказ в „Бояна“.

Преди да се омъжи за Масларов, социалистката е била снаха на легендарния генерал Крум Радонов. От брака си с неговия наследник има син Константин, който все още не я е дарил с внуци. От лятото на 2022 г. той е в борда на директорите на военното предприятие НИТИ ЕАД, като получил назначението директно от Корнелия Нинова, която тогава бе вицепремиер и министър на икономиката и индустрията.

Източник: lupa.bg