Хората не си дават ясна сметка за опасността

Всеизвестен е фактът, че ние българите сме доста изобретателна нация.

И в тези тежки времена оставаме верни на себе си. оказва се, че инфлацията е породила нова тенденция сред българите. Тя е повишила мотивацията на хората да купуват стоки, за които са наясно, че не са оригинални.

Инфлацията породи нова тенденция сред българите

Това стана ясно от думите на Богомил Николов от „Активни потребители“ в студиото на „Събуди се“ по Нова тв.

Той обаче не пропусна да припомни на хората, че този трик крие немалка доза риск. В този ред на мисли, Николов припомни израза, че човек трябва да е много богат, за да може да си позволи да пазарува евтини стоки.

Въпреки това проучванията сочат, че поне 1/3 от потребителите, които пазаруват онлайн са с ясното съзнание, че всъщност си купуват стоки-менте.

Факт е, че е огромно изкушение да откриеш дадена стока на половин цена в някой от сайтовете. В този момент обаче човек трябва да си даде сметка, че рискът става много по-голям, подчертава Николов.

Той твърди, че потребителите масово НЕ са наясно с рисковете, които крие купуването на неоригинални артикули. Сред най-често фалшифицираните продукти у нас е алкохолът, а всички знаят какви сериозни рискове за здравето и дори живота крие той.

Освен това да не пропускаме факта, че сред множеството ментета изобилстват фалшивите козметики и лекарствени продукти.

Източник: blitz.bg