Хората не си дават ясна сметка за опасността

Всеизвестен е фактът, че ние българите сме доста изобретателна нация.

И в тези тежки времена оставаме верни на себе си. оказва се, че инфлацията е породила нова тенденция сред българите. Тя е повишила мотивацията на хората да купуват стоки, за които са наясно, че не са оригинални.

Това стана ясно от думите на Богомил Николов от „Активни потребители“ в студиото на „Събуди се“ по Нова тв.

Той обаче не пропусна да припомни на хората, че този трик крие немалка доза риск. В този ред на мисли, Николов припомни израза, че човек трябва да е много богат, за да може да си позволи да пазарува евтини стоки.

Въпреки това проучванията сочат, че поне 1/3 от потребителите, които пазаруват онлайн са с ясното съзнание, че всъщност си купуват стоки-менте.

Факт е, че е огромно изкушение да откриеш дадена стока на половин цена в някой от сайтовете. В този момент обаче човек трябва да си даде сметка, че рискът става много по-голям, подчертава Николов.

Той твърди, че потребителите масово НЕ са наясно с рисковете, които крие купуването на неоригинални артикули. Сред най-често фалшифицираните продукти у нас е алкохолът, а всички знаят какви сериозни рискове за здравето и дори живота крие той.

Освен това да не пропускаме факта, че сред множеството ментета изобилстват фалшивите козметики и лекарствени продукти.

Източник: blitz.bg