Делото продължава с поредното заседание, насрочено за днес

Днес ще бъде един от инфарктните дни за убиеца на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов.

Предстои провеждането на поредното заседание по делото за предизвиканата от Кристиан Николов катастрофа, която отне живота на Милен Цветков.

Инфарктен ден за Кристиан Николов

Припомняме, че предишното заседание бе на 23 юни. Наложи се обаче то да бъде отложено, тъй като адвокатът и подсъдимият не присъстваха.

Припомняме, че журналистът Милен Цветков бе пометен навръх Великден преди две години. Докато изчакваше с автомобила си на червен светофар, бе застигнат от колата на Кристиан Николов, който карал с бясна скорост и минал на червено.

Николов е единственият обвиняем по делото. Софийски градски съд го призна за виновен на 4 март тази година. За извършеното от него престъпление по непредпазливост му бе наложено наказание „лишаване от свобода“ за период от девет години, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Освен това той бе лишен от правото му да управлява МПС през следващите десет години.

Междувременно стана ясно, че днес СГС ще гледа молбата на шеф Андре Токев за предсрочно освобождаване. Припомняме, че той влезе зад решетките, след като бе хванат да шофира в нетрезво състояние по джанти.

Източник: blitz.bg