Инцидент в Пловдив, запали се автобус на градски транспорт

Инцидент в Пловдив предизвика паника сред населението и причини доста неудобства на местните граждани. Причината–автобус на градския транспорт се запали в движение и уплаши сериозно пътниците.

Това е втори инцидент в рамките на един месец и трети за една година, след като миналата година, отново се запали автобус. През април се запали друг автобус на градския транспорт и отново се наложи спешна евакуация на гражданите. Предвид земетресението, което разтърси цяла България часове по-рано, запаления автобус предизвика допълнителен стрес, сред гражданите.

[caption id="attachment_411206" align="aligncenter" width="300"]Инцидент в Пловдив, запали се автобус Инцидент в Пловдив, запали се автобус[/caption]

Неприятният инцидент в Пловдив стана около 17 часа, на метри от едно от големите кръстовища. За щастие бързата намеса на пожарната предотврати по-сериозни поражения. За капак на всичко, рейсът се е подпалил в движение, но шофьорът е успял да спре навреме и да отвори вратите, за да могат пътниците да слязат. Шокът от преживяното обаче още тревожи пътниците, пише Plovdivutre.bg.

[caption id="attachment_411205" align="aligncenter" width="300"]Искат проверки на автобусите от градски транспорт Искат проверки на автобусите от градски транспорт[/caption] [caption id="attachment_411207" align="aligncenter" width="300"]Жертви няма Жертви няма[/caption]

След неприятния инцидент в Пловдив, много от гражданите настояват да бъде направена техническа проверка на автобусите от градски транспорт. Беше повдигнат и въпроса, доколко последните са годни да превозват хора. Други пък поискаха фирмата превозвач да бъде проверена и санкционирана заради пожара. „Късмет беше, че този път жертви нямаше, но ако се случи пак?“, споделят притесненията си потърпевши в социалната мрежа.