Вътрешнопартийните дразги и разделяне на лагери нямат край. Същото е и положението в т.нар. партия на Костов ДСБ. Преди около 2 месеца от нея бе изгонена шефката на партийната структура в район Лозенец Елена Спасова. Именно тя е смятана за ярък представител на вътрешната опозиция срещу генерала.

Дали Атанасов си е решил проблемите с нейното изгонване или може само временно да се успокои предстои да се види. Любопитно е, че Спасова бе кандидат за партиен лидер на ДСБ, но в последния момент се оттегли в полза на друга „опозиционерка“ на генерала Цецка Бачкова. Подкрепящите я дори са имали надежда Бачкова да замени Атанас Атанасов в йерархията.

Но „бунтът“, предвождан от 2-те дами не успя и на 10-ти ноември Спасова е изключена от партията, а само няколко дни по-късно и Бачкова напуска. Те бяха последвани от цял куп съпартийци, които единодушно обвиниха генерала, като причина за тръгването им.

Ген. Атанасов е бивш директор на регионалната дирекция на МВР в Разград, а също така е замела и ключовата позиция шеф на една от спецслужбите в България – НСС.

 Приближени до него споделят, че е кандидатствал за член на БКП, но от партията не го приели. По-късно в демократичните времена той го е използвал в негова ползва – че никога не е бил член на комунистическата партия и винаги е бил убеден демократ.

Източник: narod.bg

Има ли скелети в гардероба на кандидат члена на БКП ген. Атанас Атанасов