Илиана Беновска проговори за оттеглянето си от "България търси талант"

Напускането на Илиана Беновска на "България търси талант"разбуни духовете. Въпросът е защо журналистката, която е близка до Слави Трифонов си позволи да го изостави.

Самата тя отговори на тези въпроси пред журналист на ПИК. Беновска заяви, че е приела да стане част от екипа на журито във формата по молба на Слави Трифонов и изпълнителния директор на бТВ Павел Станчев.

Тя сподели, че е приела поканата с надеждата, че този формат ще бъде нещо различно и ще успее да вдъхне надежда на отчаяните млади хора и техните родители, че България е страна, в която си струва да се живее и работи.

Журналистката се надявала, че формата ще внесе ведрост на фона на заливащите ни постоянно негативни новини за убити деца и убийства за пари.

[caption id="attachment_445936" align="alignright" width="300"]Илиана Беновска Илиана Беновска напусна "България търси талант"[/caption]

Тя заяви, че е решила да се оттегли, тъй като е разбрала, че това няма да се случи и форматът не е това, което й се иска да бъде. Илиана Беновска каза, че е напуснала, за да се разграничи от всичката тази пошлост и фалш.

Тя допълни, че мнението й, както и останалите граждани,  не може да бъде манипулирано от медии и политици.

Съдийката от "България търси талант" изрази огорчението си от факта, че демократичният вот на зрителите се манипулира. Тя каза, че не желае да става съучастник във всичко това и е по-добре да напусне, отколкото да бъде въвлечена в подобна измама и цинизъм.

Журналистката допълни, че милионите, които притежават хората, манипулиращи това шоу, не могат да я мотивират да се откаже от каузата на радио К2. Беновска е решена да се бори докрай.

На нейния стол в съдийската комисия в "България търси талант" ще седне бившата вокалистка на бенда на Слави Трифонов - Деси Добрева, пише ПИК.