Илън Мъск извърши обществено самоубийство, като прие да се снима с известна руска водеща, която отявлено защитава режима на Владимир Путин. Той прекара голяма част от инфарктния мач между Франция и Аржентина именно в компанията на руската журналистка. Новината за срещата им вече предизвика трусове в социалните медии. И особено в Туитър, където той преди дни обяви, че се оттегля, след като подложи на гласуване оставането си на поста изпълнителен директор в Туитър.

Според американските медии по-голяма част от времето си в Катар, Мъск е прекарал в срещи със зетя на Доналд Тръмп Джаред Къшнър, с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и прорежимната руска телевизионна водеща Наила Аскер-Заде. Освен това Мъск се видя и с шейха на Катар, както и с няколко други влиятелни личности. Най-забележителна обаче е била срещата с руската журналистка, с която той е прекарал почти цял ден.

„Съгласна съм с оценката на Илън Мъск: Този мач приличаше на дуел в пустинята. Не можехме дори да мечтаем за по-добра игра. Видях как той сподели емоциите си от събитията на терена в профила си в Twitter.  Аз също споделих с него прекрасни впечатления  и много емоции—скоро ще ви разкажа за тях“, гласеше коментарът под снимката на Наила Аскер-Заде.

Наила Заде е известна като бивша любовница на олигарха Андрей Костин и освен това е санкционирана от Англия и Каната заради проруската си пропаганда. Срещата й с Илън Мъск вече разбуни духовете. А коментатори написаха "Илън, искрено се надявам, че не знаеш кой е това".