ИКЕА призовава всички клиенти, които са закупили въртящ стол ОДГЕР, който е с цвят на антрацит и с щампа 2221. От мебелния гигант информират, че партидата на този стол е дефектна и съществува риск от счупване на краката му, което може да доведе до нараняване на използващите го.

Политиката на компанията е да създава продуктите си, следвайки строги правила за тестване и оценка на риска на продуктите. По този начин се гарантира качеството на предлаганите стоки, а също и се съблюдава стриктно спазване на местните закони и норми.

Относно стола ОДГЕР, те допълват, че изтеглянето му от пазара е по-скоро превантивно действие.

От фирмата информират, че не е необходимо предоставянето на касова бележка, за да бъде възстановена сумата на клиентите. Също така и се извинява за причиненото неудобство.

ИКЕА е шведска мебелна компания, която оперира на много пазари. Тя е най-голямата фирма в света в нейния бранш и разполага с огромен асортимент от над 10 хиляди артикула. Любопитното е, че най-големият й магазин заема площ от над 55 декара и се намира в Стокхолм. Най-малкият й търговски обект е с площ от 1.5 декара и е в Кралство Дания.

Източник: blitz.bg

ИКЕА с важно предупреждение за опасен продукт

ИКЕА с важно предупреждение за опасен продукт - Снимка 2