Съдебни разпри се задават за политическите партии "Продължаваме промяната" и "Възраждане" заради обидни прякори, използвани от лидера на русофилската групировка Костадин Костадинов.

 

Ицо Хазарта съди Копейкин, кръстил го „Наркомана“

Това бе разкрито от депутати от ПП, след като Костадинов етикетираше колегата си Христо Петров, наричайки го "Наркомана".

Според информацията, Костадинов прикрепил неприличния прякор "Наркомана" върху Христо Петров, който е известен като Ицо Хазарта. Това му действие е станало повод за съдебните разпри и ще се разгледа в правовия контекст.

 

В социалните мрежи Копейкин се гаври открито с колегата си от парламента и постоянно го подиграва с новия прякор. Това обаче не се понравило на уж горделивия рапър, който този път решил да си потърси правата. Хазарта, който за пореден път е в парламента, не е бил замесван с дрога като други свои колеги от бранша. Затова и прякорът Наркомана му бил добре дошъл, за да постави на мястото му лидера на „Възраждане”. Ицо Наркомана, както го е кръстил варненският юрист постоянно е в устата на русофила, който не пести квалификации и за новите министри, които нарича шпиони и шарлатани.

 

Костадинов, който гласува против заедно с депутатите си за новия кабинет, атакува остро и американския посланик Кенет Мъртън, който вече има ново име, отново дадено от лидера на „Възраждане”. Кенет Мъртъв е поредният прякор, заради който Костадинов може да отнесе разправия в съда. На този етап обаче само Хазарта искал да „разгони фамилията” на „възрожденеца” заради Ицо Наркомана, като в момента Хазарта се консултира с юристи как да осъди депутата за гаврите в социалните мрежи.

Източник: Уикенд