Рапърът Ицо Хазарта, който напоследък е известен като депутатът Христо, е регистрирал собствена фондация.

 

Сдружението „Един българин“ е създадено преди две седмици, а за свои помощници изпълнителят е вербувал голямата си дъщеря Аделина и педагожката Христина Костадинова. Регистрацията на фондацията е част от кампанията на Хазарта за подпомагане на сираци, която започна още с влизането му в парламента. Както е известно той дарява заплатата си още от първия си ден на новата му работа.

 

Още щом обяви кампанията си в подкрепа на деца сираци, хиляди фенове на Хазарта изявиха желание да дарят средства или да се включат като доброволци в благородната мисия. По закон харченето на такива пари е доста сложно за физическо лице, пък било той и депутат. Според запознати именно това е причината, поради която Ицо Хазарта е създал фондацията си.

 

Целите й са да подпомогне в социалната интеграция на изоставените деца и възпитанието им в патриотизъм, любов към природата, спорт и екологично съобразен начин на живот. Освен събирането на дарения, сдружението ще има възможност да кандидатства за финансиране по различни проекти.

Благородната кауза ще е и първата публична изява на голямата му дъщеря Аделина, която е плод на любовта му с Диана Котева.

 

Екссъпругата му, с която бракът им просъществува едва две години споделя, че през това време е била принудена да търпи всевъзможни унижения като например това, че Хазарта отишъл в Германия на с*кстуризъм с българско момиче, с което ходили да й избират бельо. Към днешна дата Котева живее в Лондон.

 

Въпреки обвиненията тя не можа да се пребори за родителските права над дъщеря си, а Хазарта не й даваше да припари до нея. Към днешна дата този им спор вече е безпредметен, тъй като Аделина е пълнолетна и е избрала да възобнови контактите с майка си.

Аделина никога не се е появявала на публични събития с Хазарта и не иска да я свързват с името му.

 

Като секретар на новата фондация обаче ще й се наложи да излезе на светло и заедно с депутата Христо Петров да се включи в благотворителните инициативи в помощ на децата сираци.

Източник: Уикенд

Ицо Хазарта регистрира фондация, заедно с разхайтената си дъщеря