Mладен Михалев-Маджо e спечел дело срещу своя покоен съсед Младен Мутафчийски, започнато отдавна

Двамата известни съименници, покойния олигарх Мутафчийски и сикаджия Маджо бяха комшии още от 2003 г., пише „Стандарт“, една ограда само разделяше имотите им в софийския квартал „Витоша“. Ябълката на раздора се оказва басейнът, построен още през 1996 г. , който обаче се оказва вписан и в двата имота.

[caption id="attachment_264679" align="alignright" width="300"]madjo-mutafchijski Маджо спечели, наложи се над покойния Мутафчийски[/caption]

Според запознати, между двамата бизнесмени тлеел дребнав битов конфликт още отдавна. Покойният Мутафчийски е настоявал басейнът да бъде премахнат, понеже е изграден незаконно. В същото време Маджо не само, че не се съгласява това да се направи, а и с години търси вратички, за да легализира продобивката, за да я ползва спокойно.

Независимо, че двамата имат общ бизнес за милиони, съдебният спор между Мутафчийски и Маджо се водеше с променлив успех, коментират запознати. Миналата година олигархът се сдобива със съдебно решение, потвърждаващо предписанието на ДНСК съоръжението да бъде премахнато и дава право на мястото на водната каскада между двата имота, Мутафчийски да вдигне ограда.

Малко след кончината на добре известния олигарх, нещата вземат коренно различна посока. Магистратите отменят предишното свое решение и се произнасят в полза на сикаджията. Обратът, разбира се, е в полза на Маджо, който се наложи над покойния Мутафчийски, пише БЛИЦ.