Наближаващият студентски празник 8 декември активира курортите на макс. Хотели и ресторанти се включиха в бърза надпревара по зарибяване на възможно най-много народ в името на голямата печалба, разбира се.

Въпреки промоциите, обявените цени са много далеч от щадящи, особено за младежите, които не работят и нямат богати родители.

 

И тази година скъпите хотели не правят изключение и се активираха още в началото на ноември в офертите си към академичната младеж. Към офертите за повече лукс са добавени и спа процедури, както и участия на известни изпълнители. И както вече споменахме по-горе, за да зарибят възможно най-много хора в името на печалбата, тази година позволяват и внасяне на алкохол отвън. Същевременно почти няма хотел, който да предлага празничен пакет с отстъпки за 1 вечер. При повечето от тях офертите са за минимум 2-3 нощувки.

 

Както винаги Банско е царят на купона и е традиционно предпочитан от младежите. За 8 декември в градчето ще придойдат около 10 000 студенти. 4-звездните хотели в курорта предлагат оферти от около 250-270 лв. за 2 нощувки като в цената са включени празнична вечеря, спа екстри и уж селектиран алкохол.   

 

Младежите обаче залагат предимно на хотели с 3 звезди, където офертите са значително по-поносими – за две нощувки със закуска и празнична вечеря цената е около 120 лева. Тридневните предложения пък са на цена между 250 и 300 лева. В луксозните разбира се е по-скъпо.

 

И тази година хотели и заведения друсат здраво за студентския празник 8 декември. Ето как вървят цените по родните курорти

За най-запалените купонджии нощните клубове предлагат турове и след полунощ. Живата музика с изпълнения на известни попфолк звезди, разбира се си остава голямата атракция. Прочутите механи в планинското градче предлагат куверт на цена между 60 и 80 лв.

 

Пампорово също не отстъпва по предложения за предстоящия 8 декември. Освен лукс и уют, курортът предлага и няколкостепенни менюта и празнична вечеря. Като изпълнители за празника са посочени Есил Дюран, както и диджеите Диас и Теди Джордио.

 

Арбанаси пък избива рибата с купон с участието на фолкдивата Галена, чийто хонорар е 10 бона, който разбира се ще бъде платен от посетителите чрез куверт на стойност 100 лева. Двудневният пакет за Велико Търново пък е на цена от 130-140 лева в четиризвезден хотел в центъра на велико Търново.

Троян, който напоследък също е доста актуален сред младежите предлага нощувка в 4-звездния хотел Плаза на цена от 100 лв. на вечер в привлекателна обстановка, спа център, заедно с празнична вечеря и закуска.

 

В Девин празникът също не излиза особено евтин. Там за нощувка за двама души в 4-звезден хотел ще трябва да приготвите 185 лв. за нощувка. В офертата са включени закуска, празнична вечеря, басейн с термална вода и редица приятни изненади.

 

И тук е голямата изненада – ако пресметнете внимателно, офертите в чужбина излизат доста по-евтино в сравнение с 1-2 вечери в скъп хотел у нас. Така например за гала вечеря на яхта на Босфора ще платите 240 лева на човек, при това за 4 дни, но с уговорката, че предлаганият хотел е с 2 звезди.

 

Екскурзия до Румъния с две нощувки и включени обиколки на Букурещ, Синая Брашов, Браила и т.н. пък струва само 170 лева.

 

Неслучайно и тази година студентите предпочитат вила с ползване на механа с обща цена, където могат да отседнат големи компании. Собствениците издават, че капацитетът им е вече запълнен. Просторна вила в Банско с механа за 13 души излиза по 90 лева на човек. Срещу въпросната сума посетителите имат на разположение камина с дърва, микровълнова, миялна машина и фурна. Това означава, че компанията може да си приготви сама празничната вечеря. Тарифата обаче е в сила само при условие, че се запълни дадената бройка.

 

По родното Черноморие пък е за къща за 12-15 души, трябва да се плати сума от около 2 бона за два дни. Мнозина наемат вили около Варна, тъй като с лично напазарувани храна и напитки, цифрата за студентския празник е абсолютно приемлива.

 

Слънчев бряг например почти няма капацитет за гости, тъй като е зает от украински бежанци. От курорта обясняват, че няма особен интерес за предстоящия празник. Апартаментите, които могат да се ползват от повече от трима души се предлагат на цена от 120-150 лева. В Равда нощувката с включена празнична вечеря в един от известните хотели е на цена 100 лв.

В Св. Константин и Елена, който обичайно е препълнен през лятото, офертата за двама е на стойност около 300 лв.

 

Туроператорите имат доста апетитна оферта за Малдивите, които са мечта на мнозина. Специално за студентския празник се предлага опция за 9 дни и 7 нощувки за двама на цена от 5 бона. В сумата са включени не само пътуването и нощувките, а и храната – закуска и вечеря.

 

Веднага след Малдивите разбира се, се нарежда меката на скъпотията – Велинград. За да празнувате там, ще е необходимо да приготвите по 220 лв. на човек, при това на вечер. Въпреки всички екстри с менюта, спа процедури, спортни забавления, борови паркове, вътрешни и външни басейни, цената далеч не е щадяща джоба. В този ред на мисли, ако смятате де празнувате във Велинград, би било добре да се замислите дали няма да е по-добре да доплатите малко и да актуализирате дестинацията.

Източник: Уикенд