Потопът е застигнал и Копривщица.

Запознати издават, че под вода е и Историческия архитектурен резерват в града. Информацията бе потвърдена и от кадри на Метео Балканс. За момента не са ясни какви щети са нанесли проливните дъждове в резервата.

Междувременно стана ясно, че прогнозата на синоптиците не е никак обнадеждаваща. Очакванията им са, че проливните дъждове в съчетание с гръмотевиците ще продължат в страната до вторник.

Както вече стана ясно по-рано в Карловско е истински ад, екипите не смогват да евакуират хората. Под вода са селата Столетово, Христо Даново, Богдан, Слатина, Каравелово и Розино.
Водата е заляла десетки домове, ситуацията е критична, алармират потърпевшите хора от наводнените населени места.

Проливният дъжд се е изсипвал над село Богдан през цялата нощ. Истинският ад обаче настъпил сутринта, когато за капак сякаш небето се разцепило. В някои от наводнените къщи водата е достигнала височина от един метър. Малко по-рано БНТ съобщи, че наводнението в селото вече е взело една жертва – възрастна жена.

Не по-различно е и положението в Столетово. Водата вече е навлязла в домовете на хората, намиращи се в ниската част на селото. Река Стряма е преляла и е наводнила и консервната фабрика там, алармира кметът Мирослав Колев.
Там от 7 ч. сутринта работят екипи на Гражданска защита, но предвид фактът, че стихията продължава да бушува с пълна сила, за момента не успяват да се справят.

В село Христо Даново също има наводнени домове, а хората са изплашени. 
Източник: lupa.bg

И Копривщица е под вода