Много хора от крайдунавските села и Видин преживяха ужасна нощ след падането на метеорит. Това се случи малко преди 22 часа на 11 юли.

 

Заради ярката светлина и силния тътен повечето хора решават, че е паднала бомба. Някои дори се скриват по мазета в очакване на нови военни самолети, които да атакуват района.

 

 

Хората от Видинско още са в шок след падането на метеорита

68-годишната Люба Емилова разкрива, че не е спала цяла нощ, тъй като е била в очакване да започнат да ни бомбардират заради Зеленски. Допълва, че тътенът е бил ужасен и никога не е изпитвала такъв страх. Било ясно, че се е случило нещо страшно, но никой на улицата не знаел от какво и откъде е дошъл. Затова решили, че е бомба и че вече някой ни атакува.

 

Съседът й Ангел Иванов не само се скрил в мазето, а пренесъл и походното си легло там като изкарал цялата нощ буден, завит през глава. На сутринта излязъл ужасен на улицата в опит да разбере какво се случва. Съседи му казали, че било метеорит и допълват, че съобщили по телевизията.

 

Отначало се видяла много ярка светлина, продължила по-малко от 5 минути. След това се чул и страшният тътен, който не можел да бъде сравнен с нищо. Отначало си помислили да не е светкавица, но в небето нямало нито едно облаче, а и през деня била ужасна жега – 35 градуса. Хората обаче предполагат, че метеоритът е паднал на наша територия, а не както бе съобщено – в Русе. 75-годишният Панталеймон Илиев споделя, че светлината не била на север, а на юг.

 

Във Видин пък някои си помислили, че е гръмнал бойлер заради страшния тътен, който се чул.  38-годишен мъж се радва на новината по телевизията, че не е започнала война. Според него всички съседи били в очакване да започнат да валят бомби заради идването на Зеленски у нас.

 

В Белоградчишко сравняват тътена с гръмналия преди няколко години оръжеен завод в Горни Лом.

Полицията във Видинско часове наред търси отломки от метеорита, след като става ясно, че няма пострадали хора и животни при падането му.

 

В съседна Румъния пък органите на реда отначало решили, че светлината в небето е от аварирал самолет и вдигат на крак всички служби. Бързо разбират, че е метеорит. Интересното е, че тамошните медии следят нашите за повече информация за падналото космическо тяло.

Източник: Уикенд