Кирил Петков изключи възможността ПП да се коалира с ГЕРБ в общ кабинет. На друг въпрос от журналисти дали биха подкрепили правителство с мандатоносител „Демократична България“, Петков заяви, че с тях имат общи ценности и идеи.

Политолози разтълкуваха отговора, като положителен сигнал и реално възможна коалиция между тях.

Съпредседателят на ПП Петков заяви, че хората са едни и колкото и мандата да се раздават и каквато и рулетка да се завърта. Простата математика показва, че няма как да има действащ кабинет без политическата подкрепа на ГЕРБ, ПП или ДПС.

Също така той заяви, че трябва да се „вдигнат хората“, искащи истинска промяна в страната ни. Анализатори разчетоха изказването, като подготовка за следващите предсрочни избори, на които да бие ГЕРБ и Борисов и отново ПП да бъде първа политическа сила.

В годината и на местни избори той призова в големите общински центрове всички сили на реформаторите да се обединят срещу статуквото.

Петков отново посочи, че много е важен законопроектът, който вкарва действащ механизъм за разследване на главния прокурор на България. Според него това е голям проблем, с който обществото си живее в последните 30 години.

Източник: narod.bg

Ха, сега: Кирил Петков се закани да бие Бойко Борисов