Навремето Цветан Василев му помогнал да прекратят делата по захарната афера

Цветан Василев има в лицето на Гриша Ганчев свой лобист. Бизнесменът от Ловеч е натоварен да лобира за банкера по високите етажи на държавната администрация, докато собственикът на КТБ пребивава във Виена. „Уикенд” пише, че Ганчев е от приближените на банкера в последните години и яростно се е втурнал да му помага с каквото може. Гриша Ганчев звънял наляво-надясно от името на Цветан Василев и предлагал солидни финансови стимули на медии и отделни журналисти, както и на ключови личности от системата на сигурността, съда и банковата система. Само преди няколко седмици на Ганчев било поверено дружеството „Петрол”, доведено до банкрут от Цветан Василев – твърди изданието.

[caption id="attachment_414510" align="alignleft" width="300"]Цветан Василев Гриша Ганчев Цветан Василев и Гриша Ганчев са от един приятелски кръг[/caption]

„Гриша Ганчев с основание се кланя на Цветан Василев. Та нали банкерът го измъкна сух от захарната афера и уреди делата му да приключат за нула време. Как стана тая работа – официално обвинен, с куп свидетелства и документи, и изведнъж – нищо! Всичко се потули, а Ганчев излезе сух от аферата” – коментират в бизнес средите. Сред втурналите се да оправят положението на собственика на КТБ Цветан Василев е и скандалният бивш съдия Светлин Михайлов, който държал ключови контакти в прокуратурата и съда – пише „Уикенд”.

С пари на Цветан Василев е финансиран овтомобилният завод в Ловеч - гордостта на Гриша Ганчев - научаваме от публикацията.