Според вътрешен източник от МВР, смяната на Тодоров е била важна тема за Калин Стоянов още при сядането му в министерското кресло и първото му назначение в тази роля – на директора на СДВР.

Имало мнения, че Тони Тодоров не се справя с адекватни действия по охрана на масовите мероприятия, като се посочвали не един и два вандалски акта от привържениците на Възраждане. Агитка на партията успя да спре прожекция на филм на „София прайд“ на 11-ти юни, а основния им мотив бе, че филмът пропагандира хомосексуализъм и педофилия. Агресивната тълпа замеряше с предмети, обиждаха и нападаха хора, които са отишли да гледат филма.

Любопитното бе, че въпреки проявената агресия, от полицията не задържаха нито един от симпатизантите на партията.

Също така от Охранителна полиция към СДВР не успяха да опазят реда и при съвместния протест на БСП и Възраждане пред сградата на ЕК на 21-ви май. Тогава феновете на Копейкин създадоха истински хаос в сърцето на столицата с Похода за мир и неутралитет. Те не пропуснаха да омажат с червена боя и фасадата на Дома на Европа. В сградата са настанени представителите на ЕК и Бюрото на Европейския парламент у нас.

Гонят висш полицай от СДВР – купил си джип за 250 000 лева

Отново въпреки сериозната полицейска охрана, нито един от хулиганите не бе задържан, въпреки ексцесиите, които предизвикаха.

Слухове твърдят, че дори от Охранителна полиция към СДВР не са издирили и арестували отговорните за атаката, въпреки уверението от МВР, че ще идентифицират агресорите. Тогава от полицията обещаха, че ще ги предадат на прокуратурата, за да си понесат последствията пред съда за стореното.

След това се появиха съмнения, че зам.-директорът на Охранителна полиция Тони Тодоров е разпоредил устно на подчинените си да не задържат привържениците на Възраждане, а дори да си „затварят очите“ за хулиганските постъпки. Заповедта е обоснована уж с мотива да не се създава допълнително обществено напрежение и да се избегне радикализирането на протестите.

„Тони Тодоров ще бъде сменен, след като от поста си си тръгне и главсека на МВР Петър Тодоров, известен с прозвището си Пешо Водката, кой знае защо. Изглежда ще има и други отстранени от столичната дирекция в предстоящия месец“, споделя категорично източник от високите етажи на МВР.

Столичните ченгета отдавна обсъждат неприличното забогатяване на зам.-директора на Охранителна полиция Тони Тодоров. Не е ясно защо този факт е останал незабелязан от Вътрешна сигурност към МВР.

Комисар Тодоров от няколко месеца се радва на чисто новия си джип Рейндж Ровър за 250 хиляди лева. МПС-то официално се води на негов роднина. Запознати споделят, че комисарят притежава и луксозна къща в затворения комплекс в планинското село Баня. Имотът е придобит за 270 хиляди евро през пролетта на тази година, отново от негов роднина…

Иначе официално полицейският шеф обитава ведомствен апартамент в кв. Белите брези.

 

Информирани полицаи споделиха слух, който се носи – за позицията на главен секретар на МВР се обсъжда името на бившия главсек Светлозар Лазаров. Той бе на този пост по време на 2-рия мандат на Бойко Борисов, но през 2015-та напусна МВР след подаването на оставка от Борисов.

Малко след това той зае позицията на шеф по сигурността на Българо-американска кредитна банка, която се управлява от бившата половинка на Борисов – Цветелина Бориславова.

Любопитното е, че преди това той бе част от партия Атака, а дори и често бе забелязван в компанията на Волен Сидеров.

В МВР средите се говори, че Лазаров е близък приятел с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и дори е в ролята на нещатен съветник по кадровите въпроси.

Демократична България – един от коалиционните партньори в управленската сглобка е твърдо против Лазаров да заеме поста на главсек на МВР.

Източник: Уикенд

Източник: crimesbg.com