Няма начин всички на пазара да оцелеят, категорични са експертите

Сериозен крах очаква голяма част от големите хранителни вериги, които в последните години сериозно превзеха и българския пазар. Експерти предричат, че в най-скоро време част от тези хипермаркети ще фалират и ще бъдат принудени да затворят.

[caption id="attachment_263078" align="alignleft" width="270"]Фалит очаква големите хранителни вериги Фалит очаква големите хранителни вериги[/caption]

Прогнозата идва от Милош Ристич - изпълнителен директор на "Карфур" за България. Според него основният проблем в страната ни идва от факта, че пазарът не се разраства, а на него и без това вече има достатъчно участници. "Няма как всички да оцелеят на него, затова някои от тях ще трябва да отпаднат", категоричен е Ристич.

Той е сигурен, че конкуренцията на пазара ще се отрази пагубно не само на големите хранителни вериги. Малките търговийки и магазинчета също трябва да вземат мерки, ако искат да оцелеят. Най-вероятно голяма част от тези дребни търговци като бакалии, пекарни и квартални магазинчета, ще трябва да се обединят.

Като цяло обаче специалистът е категоричен, че пазарът в България е стабилен, въпреки тези прогнози, предават от ПИК.