Във време, когато държавата се изправя пред сериозни предизвикателства, а Министерството на вътрешните работи е се налага да се справя с престъпността в условията на трусове в прокуратурата, главният секретар на МВР, Петър Тодоров, отговарящ за професионалното ръководство на силовото министерство, се отдава на ваканция в държавна вила в Созопол, без да плаща за нея, разкрива недоволен анонимен униформен.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров почива в Созопол без да плати и стотинка

Както вече съобщихме, в момента МВР е без професионално ръководство, след като Петър Тодоров се оттегли в отпуска, а заместник-главният секретар и негов близък приятел, Станимир Станев, е в болничен за половин година.

Оказва се, че главният секретар, отговарящ за реалната борба с престъпността, е прекарал времето си във вила на МВР в Стария град в Созопол, и то без да плати нищо за това. Всъщност, почивната база не е предназначена специално за личното удоволствие на Петър Тодоров, а е предназначена за ползване от цялото ръководство на МВР. Но откакто той пое длъжността си на 5-ти август 2021 година с указ на президента Румен Радев, бившият шеф на полицията под тепетата буквално е превзел вилата със семейството си, което предизвика недоволството дред ченгетата.

"Петър Тодоров е в Созопол целогодишно и отдъхва заедно със своето семейство. Той си е измислил хитра схема - в четвъртък отива на командировка, като претекст е проверка по южните граници. В действителност, главсекът преминава през Елхово само за да го видят, след което отива директно в държавната почивна станция в Созопол.

Трикът е, че не трябва да плаща и стотинка, когато е уж в командировка.

Източник: narod.bg