Той определи поведението му като хулиганско

Обвинител номер едно на Република България Сотир Цацаров бе категоричен, че никой в тази страна не може да нанесе удар върху полицейски служител, след което да упражнява способностите си по красноречие, оправдавайки се с политически натиск.

Това стана ясно от думите му, изречени пред представители на медиите преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет, на което бе обсъден скандалът с председателя на партия „Атака” Волен Сидеров на летище Варна.

[caption id="attachment_262440" align="alignleft" width="300"]Цацаров определи поведението на Сидеров като хулиганско Цацаров определи поведението на Сидеров като хулиганско[/caption]

Обвинител номер едно в страната подчерта, че на този етап няма данни поведението на Сидеров да е било провокирано или предизвикано по някакъв начин от страна на френското културно аташе. Той определи действията на националиста като хулигански, допълвайки, че за тях се носи наказателна отговорност.

Цацаров недоумява за какъв политически натиск говори Сидеров – по отношение на поведението му на летище Варна или по отношение на поведението му към униформен служител на реда. На летището е имало три групи полицейски служители – представители на Областната дирекция на МВР в морската столица, Гранична полиция и служители на службата за сигурност на аерогара „Варна". Данните, събрани до момента по случая сочат, че всички те са изпълнявали стриктно служебните си задължения и са се отнасяли към народните представители с необходимото уважение. В заключение Цацаров посочи, че за съжаление не би могло да се каже същото за народните представители, тъй като един от полицейските служители е бил ударен, пише електронното издание на вестник „24 часа”.