Двамата са обявени за общонационално издирване

Главният прокурор Иван Гешев съобщи извънредни новини по случая със среднощния кървав екшън, който разтърси София.

Той заяви, че е възложил разследването на катастрофата на екип от Националното следствие.

Както ви уведомихме по-рано днес, при снощното кърваво меле две млади жени изгубиха живота си. Едната от жертвите е на 22 години, а другата – на 26 г.

Жестокото меле се случи точно до метростанция Европейски съюз, на кръстовището образувано от булевардите „Арсеналски“ и „Черни връх“.

Главният прокурор Иван Гешев с извънредни новини за среднощния кървав екшън в София

Зад волана на автомобила, причинил жестокото меле, е бил бившият футболист от „Левски“ – Георги Семерджиев.

Той и спътницата му, са успели да избягат от местопроизшествието. По-рано днес от МВР съобщиха, че двамата са обявени за общонационално издирване.

Не е изключено Семерджиев и жената, пътувала заедно с него в автомобила да са ранени и да потърсят медицинска помощ. За момента няма снимка, която да разкрива как изглежда жената, която е била в колата до Семерджиев. МВР обаче разпространи снимки на бившия футболист.

От там припомнят, че Семерджиев е арестуван преди 12 години заради сигнали за уредени футболни мачове, както и за наркопрояви. Има повече от 50 наказателни постановления.

Освен това стана ясно, че е шофирал с фалшива шофьорска книжка. Разследващите са открили в автомобила му синя лампа и полицейска стоп палка.

Експерти заявиха, че автомобилът се е движил с много висока скорост и няма спирачен път.

Източник: blitz.bg