Гинка Кесякова, която е първата съпруга на сегашния президент си е намерила ново екстремно хоби. Банкерката само преди няколко  дена успяла да изкачи планината Олимп. Пловдивчанката от известно време се запалила по алпинизма и вече си поставя по-опасни цели.

Говори се, че разведената жена се запалила по планинарството, благодарение на нов любим до себе си и упорито го крие новия си от публична известност. След покоряването на някои от нашите височини у нас, сега тя е горда с 2918 гръцки връх Митикас, който е първенеца на Олимп и се нарежда на 2-ро място на Балканите.

Освен това Митикас е известен с тежките условия на преход, защото има голяма денивелация, заради дължината си.Изкачването му е трудно защото е много стръмно.  А даже и някои от най-опитните алпинисти са се връщали от най-проблемните места.

Явно обаче упоритата Гинка е с отлична подготовка, амбициозна е и волята й няма граници и успяла да го покори само за ден.

Гинка Кесякова се качи на Олимп (Бившата на Радев покорила планината при екстремни условия – Снимки)

Опиянена от постижението си тя го коментира така: „Невероятно е!”. От снимките, с които се похвали се вижда, че екипировката й е професионална , каска, обувки, щеки и всичко необходимо. А на осанката на Кесяова всеки може да завиди.

Гинка Кесякова се качи на Олимп (Бившата на Радев покорила планината при екстремни условия – Снимки) - Снимка 2

След раздялата с Радев, останала с две деца, тя преживя много тежки моменти в личен план. Успя обаче да продължи напред , като забрави за предателството на съпруга си. Започна повече да полага грижи за самата себе си, като в същото време отгледа и дъщерята си и сина си, които бяха ученици. А през това време Радев живееше с Десислава, за която се ожени и градеше политическа кариера.

Сега и двамата наследника на Кесякова поеха по собствен път. Щерката ще става актриса и дава заявка да е успешна. А момчето завърши средно образования тази година и не издава с какво се занимава.