Ген. Атанас Атанасов е категоричен, че акцията на ДАНС в Пазарджик е целяла да отвлече вниманието от тефтерчетата на Филип Златанов

Ген. Атанас Атанасов разкри скандални факти около акцията на ДАНС, която се проведе преди броени дни в Пазарджик.

Той е категоричен, че отношението на държавата към проблемите с чужденците е абсолютно неадекватно. В ефира на БНТ, народният представител от РБ (Реформаторския блок) ген. Атанас Атанасов, който е и ексшеф на НСС (Национална служба „Сигурност”) заяви, че акцията на ДАНС и Прокуратурата, която се проведе в Пазарджик е била чиста проба пиар. Депутатът е на мнение, че единствената цел на тази акция е било да се отклони вниманието от тефтерчетата на Филип Златанов. Народният представител от редиците на Реформаторите е на мнение, че ДАНС носи отговорност и за ситуацията с КТБ. Той недоумява как е възможно такава служба да проспи ситуацията.

[caption id="attachment_429156" align="alignright" width="300"]Ген. Атанас Атанасов е категоричен, че акцията на ДАНС в Пазарджик е целяла да отвлече вниманието от тефтерчетата на Филип Златанов Ген. Атанас Атанасов е категоричен, че акцията на ДАНС в Пазарджик е целяла да отвлече вниманието от тефтерчетата на Филип Златанов[/caption]

Ген. Атанас Атанасов подчерта, че всяка банка е задължена да информира ДАНС за големи трансфери. В този ред на мисли, той е категоричен, че в случая е била прикривана информация и трябва да се потърси на какво ниво е била прикривана тя. Депутатът е категоричен, че ДПС не е излязло от властта. Нещо повече, партията създадена от Ахмед Доган продължава лютата битка за всяко едно свое място в силовите структури. Ген. Атанас Атанасов заяви, че освен заради КТБ и акцията на ДАНС в Пазарджик, ще поиска промени и заради акцията в Лясковец. Той обаче не уточни какви ще са промените, които ще поиска да бъдат направени от 43-то Народно събрание. Според него главният секретар на МВР (Министерството на вътрешните работи) – Светлозар Лазаров е трябвало отдавна да си подаде оставката.

Бившият шеф на НСС е категоричен, че Лазаров е некомпетентен, пише novini.bg. По повод бъдещето на Реформаторския блок, ген. Атанас Атанасов е на мнение, че трябва да се стегнат като федерация и да търсят нов политически субект.