Богаташкото синче Георги Фиков е платило пет цифрена сума в КАТ за да получи регистрационна табела с числата на рогатия - СВ6666ХК, издадоха наши източници от “6-ти септември”.

Припомняме, че на 15.08.2023 г., стана ясно, че младежът дрифри с ново луксозно возило на жълтите павета. Колата му поднесе зверски и за малко не уби разхождащите се в близост пешеходци. Инцидентът не предизвика капка съжаление у престъпника, напротив - той надменно се хилеше пред камерите и обясняваше как сам щял да си предаде книжката в КАТ.

Гъзарът с поршето от жълтите павета Георги Фиков - син на автомобилен бос

За ужас на гражданите, баща му също го защити, обяснявайки, че инцидентът бил плод на случайност. Таткото на келеша се казва Георги Валтеров Фиков и има няколко фирми, които внасят и отдават под аренда луксозни коли. Част от дружествата му са “Нутра Пауар” ЕООД, “Буба карс”, “Лукс Кар къмпани” и счетоводна къща “Деконт 1”.

Гъзарът с поршето от жълтите павета Георги Фиков - син на автомобилен бос - Снимка 2

Това не е първата пътна изцепка на Фиков-младши. Преди година той помля с лъскавото си "Порше" друг автомобил на пътя Ахтопол-Царево. Тогава баровското му возило с бясна скорост напуска пътното платно вдясно и се удря в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил "Рено Меган Сценик", със софийска регистрация, който след удара, се преобръща на дясната си страна. Гъзарчето с "Поршето" получи натъртвания и охлузни рани и беше откаран в УМБАЛ – Бургас. Пробите му за алкохол и наркотици бяха отрицателни. Невероятен късмет е, че младежите, пътували с "Реното", не пострадаха сериозно.

Гъзарът с поршето от жълтите павета Георги Фиков - син на автомобилен бос - Снимка 3

В началото на 2023 година "Поршето", което загуби своя блясък след зверското меле, бе обявено за продажба. Обявата за продажбата на возилото бе публикувана в популярен автомобилен портал. Собственикът на возилото искаше 30 000 EUR за колата. В допълнителната информация към обявата се посочваше, че Фиков е първи собственик на скъпото возило. Младият мъж вероятно не си е взел поука след зверската катастрофа, тъй като отново създава потенциален риск от катастрофа. Това се вижда от публикация на Диана Русинова в социалната мрежа Фейсбук.

Гъзарът с поршето от жълтите павета Георги Фиков - син на автомобилен бос - Снимка 4

Експертът по пътна безопасност твърди, че младежът дрифри с ново луксозно возило на жълтите павета в София. Марката отново е "Порше", а регистрационният номер - баровски - СВ6666ХК. “Ето защо трябва да им се отнемат колите! Това Порше СВ6666ХК, което “дрифти” на жълтите павета е управлявано от същия индивид, който миналата година едва не уби няколко деца, размазвайки в колата им друго Порше", написа Диана Русинова.

Гъзарът с поршето от жълтите павета Георги Фиков - син на автомобилен бос - Снимка 5

Дали СДВР ще състави акт на шофьора, попита експертът по пътна безопасност.

“Мисля, че е повече от очевидно, че се приготвят да правят гонка в центъра на София…", добави още Русинова.

Източник: crimesbg.com