Световният шампион по шахмат даде специално интервю за сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ 1

Световният шампион по шахмат Гари Каспаров даде ексклузивно интервю за Българската национална телевизия. Каспаров, който след края на своята спортна кариера влиза в руската политика, става лидер на партия, критична към управлението на Владимир Путин, поради което е подложен на репресии, разговаря с водещия на сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ 1 Симеон Иванов.

Войната започна преди 8 години, трябва да сме наясно с това, началото на войната срещу Украйна, започната от Путин, беше на 14 февруари 2014 г. с анексирането на Крим. Тогава в Източна Украйна пропутинските групировки се опитаха да разединят страната. През 2014 г. опитът на Путин да завземе по-голямата част от Източна и Южна Украйна се провали и през 2022 г. той просто продължи“, коментира Гари Каспаров, който след като напуска Русия, се установява в Ню Йорк и от тогава е търсен събеседник за анализи и коментари от някои от най-реномираните световни медии.

За изненада на Путин свободният свят в момента напълно подкрепя Украйна, макар че не предприемат всичко, което биха могли. Мерките, които до момента бяха предприети, бяха много по-малко от това, което украинците поискаха и много повече от това, което Путин очакваше“, казва още Каспаров пред Българската национална телевизия.

Гледайте интервюто на Симеон Иванов с Гари Каспаров ТУК

Новините в развитие следете на BNTNEWS.BG

 

От понеделник до петък през месец август сутрешният блок „Денят започва“ по БНТ 1 е с начален час в 6:55, а водещите Христина Христова и Симеон Иванов водят ефира до 9:00 ч. самостоятелно, като се ротират всяка седмица. Сутрешният блок „Денят започва“ се излъчва и през уикенда – между 8:00 ч. и 10:00 ч. по БНТ 1 в събота и в неделя през месец август – със специална селекция от водещи.



Намерете БНТ в социалните мрежи:


Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube