През октомври 2011 г. Гълъбин Боевски бе спипан на летището в Сау Пауло с 9 кг. бело, малко преди да се качи на самолета за Мадрид напът за София. Наркодилърът бил заедно с дъщеря си Сара. Тогава бразилският съд го осъди на 9 г. и 4 м. затвор, като само две години по-късно – през октомври 2013 г., Боевски се завърна мистериозно у нас.

 

Компрометиран в очите на обществото, спортистът реши да намери нов житейски пристан и се премести заедно със семейството си в Лисабон. По-късно се появиха и ласкави писания по негов адрес, как е започнал сериозен бизнес в Португалия, купил си е къща и е загърбил позорното минало.

 

Да, ама не! През 2021 г. той е заловен от португалската полиция с огромно количество кокаин, осъден е и вече излежава присъдата си зад решетките. Влязъл е преди няколко месеца, но така и не става ясно колко време ще лежи този път щангистът.

 

Негов приятел от спортните среди се ядосва за провала, който Боевски сам си е причинил и припомня, че имаше голям шанс да стане министър на спорта, ако не бе стрелбата, която сина му сътвори в училище. Припомняме, че през 2008 г. Пол Боевски се простреля с газов пистолет в главата. Тази изцепка на хранимайкото сложи край на политическите амбиции на баща му.

 

Гълъбин Боевски повтори грешката с дрогата и го прибраха в зандана

Най-любопитен обаче е фактът, че през октомври 2013 г. Боевски кацна на летище София без полицейска охрана, след което необезпокояван от никого си взе такси и се прибра у дома. И това далеч не е първият такъв случай.

 

Миряна е българка, която от десетилетие живее и работи в Бразилия. От 2005 г. пък работи като преводач-интерпретатор във федералния съд. Фактът, че й е поверен преводът на дела на българи и французи, а от назначаването й на поста до момента няма нито едно българско дело, е достатъчно красноречив.

 

Всички като Гълъбин Боевски, прибрали се у дома и решили да си извадят свидетелство за съдимост, ще излязат чисти като детска сълза и в него ще бъде вписано „неосъждан“. А причината за това е липса на двустранно споразумение за помощ между България и Бразилия. На практика това означава, че в очите на българските власти Боевски е неосъждан и няма основание за задържането му.

 

Българи, живеещи в Бразилия отбелязват, че София официално е абдикирала и от двете си задължения, тъй като нито осигурява юридическа грижа за арестуваните там българи и семействата им, нито пък полага грижа да опази страната ни от опасността осъждани индивиди да се разхождат на свобода.

 

Според информацията, поместена на сайта на МВнР, българското посолство в столицата на Бразилия се състои от трима души – посланик, консул и секретарка, отговарящи за още 6 държави в региона, сред които 40-милионна Колумбия, 30-милионна Венецуела и 30-милионно Перу.

Източник: Уикенд, crimesbg.com