Служебният премиер Гълъб Донев отбеляза, че най-добрата новина от последното наводнение е, че няма тежко пострадали и загинали от това бедствие.

Той не отрече, че има много щети и в този ред на мисли посочи, че полагат огромни усилия и са впрегнати много средства за възстановяването на инфраструктурата и домовете на пострадалите хора. 

Това стана ясно от думите му от пострадалото от поройните дъждове с. Каравелово, където Гълъб Донев бе на посещение.

Служебният премиер разкри, че са отпуснати средства и предстои да бъдат осигурени строителни материали за възстановяването. Освен това ще бъдат отпуснати средства, с които да бъде подпомогнато всяко едно домакинство, пострадало от наводненията. 
На хората, чиито домове са разрушени ще бъдат предоставени временни жилища, посочи още той.

Гълъб Донев заяви, че пострадалите трябва да подадат заявление за получаване на еднократна помощ за неотложни нужди. Той не пренебрегна и факта, че първият учебен ден е близо и допълни, че всички родители ще получат помощ. Служебният премиер бе категоричен, че няма да остане нито един засегнат от наводнението човек, който да не бъде подпомогнат.

В заключение той посочи, че тепърва ще се изясняват причините, довели до бедствието, но припомни, че сме безсилни да се борим срещу природата. Утре ще бъдат отпуснати храна и вода от държавния резерв за еднократно подпомагане на нуждаещите се.
Източник: blitz.bg

Гълъб Донев съобщи много важни новини за помощите за пострадалите от наводнението