Община Бяла Слатина се превърна в една от най-хубавите части на Северозападна България. Днешната история само потвърждава и добавя още няколко интересни епизода към тази област.

Източници твърдят, че Сабри, синът на Алилко Гърбавия, направил нещо скандализиращо обществото. Той решил да заколи прасето и да го украси със златни ланци и баровски аксесоари.

Фукня в Северозапада: Богаташи роми окичиха пърлено прасе със злато за стотици хиляди лева СНИМКА 18+

Върху кожата на свинята били подредени скъпоценни бижута, струващи стотици хиляди лева, както и едри банкноти в левове и евро. Това своеобразно "свинско погребение" със сигурност ще остане в историята на града, а може би и на страната, а около събитието ще се разказват легенди и анекдоти.

Фукня в Северозапада: Богаташи роми окичиха пърлено прасе със злато за стотици хиляди лева СНИМКА 18+ - Снимка 2

Въпреки този необичаен епизод, наследникът на славния ром от ул. "Латинка" едва ли ще успее да достигне славата на своя баща. Алилко Гърбавия става известен като комарджия и бохем от махалата в Бяла Слатина преди около 40 години, въпреки калните си трандафори. Той трайно влиза в местния фолклор чрез поръчката на две таксита: в първото сложил шапката си, а във второто такси седял лично той.

Това са само много малка част от забавните истории, които се разказват в Бяла Слатина...

Източник: blitz.bg