Площадка за фитнес на открито, място за развлекателни игри и място за изложби на открито ще бъдат изградени в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“ и свободното пространство между училището и 115 ДГ "Осми март", разказа кметът на района Димитър Димов.

 

“Разполагането на  различни по своето съдържание елементи на градската паркова среда един до друг ще създаде наситена зона за отдих, разходки, забавления и събития”, разказа градоначалникът, който е издигнат за пореден мандат от ГЕРБ-СДС.

Фитнес, изложби и игри на открито в Надежда ще са част от “Зеления коридор на здравето”

 

 

„Зеленият коридор на здравето“  преминава през просторна открита площ, по-голямата част от която е заета от тревни поляни, пресечени от асфалтови алеи и площадки. Мястото е слънчево и лесно достъпно, в близост до големи улици, без да излиза директно на тях, допълни Димов.

 

Мястото за развлекателни игри и изложби ще бъде открито залесено пространство, в което ще  се провеждат културни събития, концерти и експозиции. Тази изложбена площ е решена като семпло, равно и отворено място с минимум паркова архитектура.

 

Южната част на изложбената площ е по-свободна и тук единственото обзавеждане са няколко паркови пейки. Това позволява откритата част да се ползва за разнообразни събития от най-различно естество, изискващи струпване на повече хора на едно място.

 

Фитнес, изложби и игри на открито в Надежда ще са част от “Зеления коридор на здравето” - Снимка 2

 

Фитнес на открито

Площадката за фитнес на открито също е подчинена на концепцията за чиста и природосъобразна паркова среда. Залагайки на нетрадиционни фитнес-уреди, зоната може да се превърне в любимо място за спортистите, практикуващи по-приключенски фитнес. Предложеният набор от уреди е изработен изцяло от дърво, като предлага богат спектър от възможности за трениране на всички групи мускули.

Предвидените уреди са: равновесна греда, успоредка, гимнастическа шведска стена, ръкоход и халки. Уредите са безопасни и достъпни за всички. Ще бъдат монтирани върху новоизградени стоманобетонови фундаменти.

Алеята, условно разделяща зона „Място за развлекателни игри“ и „Фитнес на открито“, е оформена и насипана със сипица, оградена с градински бордюри.

 

Фитнес, изложби и игри на открито в Надежда ще са част от “Зеления коридор на здравето” - Снимка 3

 

Изложба на открито

В по-северната част се разполагат специфични леки конструкции – табла, върху които могат да се поставят картини, плакати, фотографии, тъкани и други художествени произведения, включително при локални събития без претенции за представителност.

Около цялата зона са предвидени нови стълбове за парково осветление, които да дооформят цялото пространство. Около него ще се ситуират и кошчета за отпадъци, разказа кметът на столичния район “Надежда”.